28 / 03 / 2024

Sadi Jamel, Maçka Residences'tan ev aldı!

Sadi Jamel, Maçka Residences'tan ev aldı!

Sadi Jamel, Maçka Residences'ın en üst katının tamamını satın aldı



Toyota'nın Türkiye distribütörü Toyotasa'daki Sabancı hisseleri, geçtiğimiz yıl Japodn şirketin dünyadaki en büyük distribütörü Suudi şirketi ALJ tarafından satın alınmıştı.

El değiştirme sonrasında önce son aşamasına gelmiş olan taşınma işlerini tamamlayan yeni şirket, 2010 yılına 26.500 adetlik satış hedefi ile girmişti. 2010 yılına girerken yeni şirketin bir sorunu da Toyota'nın uluslararası ölçekte yaşadığı gaz pedalı meselesi olmuştu. Yeni şirket bu krizi Avrupa ülkelerinin çoğundan iyi yöneterek, Toyota'nın bir çok organizasyonuna örnek oluşturacak şekilde çözmeyi başardığını dile getirmişti.

Daha sonra Toyota'nın Türkiye'deki yeni temsilcisi iç pazarda 2010 ile başlayan canlanmanın ilkbahar aylarında da devam etmesiyle hedef revizyonuna gitti. Yeni CEO Ali Haydar Bozkurt, yılbaşı öncesindeki 26.500 adetlik hedeflerini 31.500 adete yükselttiklerini, bunun için de ek 5 bin araç talep ettiklerini dile getirmişti.

Geçtiğimiz hafta Bozkurt bu talebin kabul edildiğini söyledi. Toyota'nın Türkiye'de 31.500 adet araç satacak olması, Toyota Türkiye distribütörünün büyük hissedarı ALJ'nin veliahtı Sadi Jamel'in İstanbul mesaisini artırdı. Veliaht Jamel, yönetim kurulunda da yer aldığı şirketinin işleri için şimdiden Türkiye'de bir ayın 15 gününü geçirmeye başladı. Mesaisine Türkiye'nin dahil olduğu veliaht için bu nedenle konumuna uygun bir ev bulundu. Ama bu yeterli olmadığı için yeni bir daire satın alındı. Brüt 1000 metrekarelik dairenin içini Armani/Casa donatacak. Kempinski Grubu'nun rezidans hizmetlerini vereceği Maçka Residences'ın Haliç'ten Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne kadar geniş bir alana bakan penthouse dairesini, yani İstanbul'un en lüks ve en pahalı rezidansının en üst katının tamamını satın aldı.

Metrekaresi 16 bin dolardan satışa çıkan ve 1 ay olmadan 17 bin dolarların konuşulduğu residence, 2012 yılında tamamlandığında İstanbul'un en lüks konutu olma iddiası taşıyor. Sadi Jamel'in İstanbul'daki yeni konutuna taşınmasıyla Toyota'nın hem çok daha yüksek satış rakamlarına çıkacağı hem de Lexus markasını Türkiye'de büyütme planları yapacağı konuşuluyor.
Akşam

 


Geri Dön