19 / 04 / 2024

Sadık Badak: Çevreyolu çalışmalarına bir an önce başlanmalı!

Sadık Badak: Çevreyolu çalışmalarına bir an önce başlanmalı!

AKP Milletvekili Sadık Badak, Antalya Gazi Bulvarı'nda trafik yükünün arttığına dikkat çekerek, Aksu ve Kepez ilçelerini birbirine bağlayan çevre yolunun açılması için bir an önce çalışmalara başlanılması gerektiğini söyledi..



AKP Milletvekili Sadık Badak, Gazi Bulvarı'nda trafik yükünün arttığına dikkat çekerek, Aksu ve Kepez ilçelerini birbirine bağlayan çevre yolunun açılması için bir an önce çalışmalara başlanılması gerektiğini söyledi.


Yolun güzergahı


4.5 yıldır somut adım atılmayan ve 25 binlik Nazım İmar Planı'nda bulunan bulvar, Raylı Sistem Depolama Alanı'nın kuzey doğu köşesinde, Antalya Bulvarı ile kesiştiği noktadan başlıyor ve doğuya doğru Fatih ve Göçerler mahallelerinin kuzeyi boyunca devam ediyor. Çankaya ve Fevzi Çakmak mahallelerinin kuzeyinde iki kola ayrılıyor. Fevzi Çakmak Mahallesi'nden doğuya doğru Varsak Ayanoğlu Mahallesi, Habipler Mahallesi, Baraj Mahallesi ile Düden suyuna ulaşıyor. Bir köprüyle karşıya geçiyor ve Altınova (Koyunlar) bölümüne ulaşıyor. 

18 kilometre Altınova'nın Düden ve Menderes mahallelerini geçen bu yol, Aksu'da Atatürk Mahailesi'ne varıyor. Cihadiye Mahallesi içinden güneye doğru ilerleyerek, Alanya Yolu'nda havalimanı kavşağına ulaşıyor. Birinci etabı 18 kilometre olan projenin 2. etabı da 15 kilometre olarak planlanıyor. Varsak'ta Ayanoğlu ve Karşıyaka mahallelerinin batısından devam edip Menderes ve Esentepe mahallelerinin kuzeyinden geçen yol, burada Varsak Küçük Sanayi Sitesi bölgesinden güneye yöneliyor. Varsak Altıayak Mahallesi, Zeytinlik Mahallesi, Gaziler Mahallesi'nin güney-batı kısmından devamla Aksu Atatürk Mahallesi sınırları içinde birinci etap ile birleşiyor. (DHA)


Antalya Körfez


Geri Dön