29 / 03 / 2024

Sadullah Ergin Hatay'da konut ve cami temeli attı!

Sadullah Ergin Hatay'da konut ve cami temeli attı!

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, gittiği Hatay'da Bahçelievler Konutları'nın ve beraberinde inşa edilen caminin temelini attı. Son günerde yaşanan üzücü olaylara değinen Bakan Ergin, "Terör belasının üstesinden geleceğiz" dedi



         Ergin, bazı açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Hatayın Kırıkhan ilçesinde yaptırılan Bahçelievler Konutlarında anahtar teslim ve cami temel atma töreninde yaptığı konuşmada, hükümetin terör saldırılarına karşı gereken çalışmaları yaptığını söyledi.

Şehit annelerinin acısını yakından bildiğini belirten Ergin, şöyle devam etti: "Son zamanlara dünyada ve ülkemizin bulunduğu coğrafyada büyük olaylar yaşanıyor. Dünya ülkeleri ekonomik krizle uğraşırken, Türkiye bu krizlerden etkilenmeyen ülkelerin başında geliyor. Ekonomik krizin yanı sıra ülkelerin başına bela olmuş bir de terör olayları can yakmaktadır. Ülkemizde de terör olayları son zamanlarda saldırılarını artırmış, asker, polis demeden sivil vatandaşlarımızı dahi katletmeye başlamıştır. Ancak biz terör belasının üstesinden geleceğiz. Bunun içinde bugün burada olduğu gibi yan yana durarak, birlikteliğimizi artırarak güçlü olacağız."

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ise açılışta yaptığı konuşmada, terör olaylarında tüm siyasi partilerin birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi. Kırıkhanın memleketi olduğunu belirten Şandır, "Fırsat bulduğum sürece geldiğim güzel ilçemizde güzel yatırımların yapılması sevindirici bir olaydır. Bugün burada hayırlı işler için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu birlikteliğimizi
 her alanda göstererek, birlik beraberliğimizi her zamankinden daha güçlü tutarak hem terörü hem de düşmanlarımızı yok etmemiz gerekir. Rahmetli babamın isminin verildiği Hacı Hasan Şandır Camisinin temel atma törenine katıldığınız için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konut ve camiyi yapan Ceylanlar Gayrimenkul Şirketi adına konuşan Garip Şandır, inşaat hakkında bilgiler verdi. Şandır, nisan ayında başladıkları 340 konutluk inşaatın 8 blokunu tamamladıklarını belirterek, "O zamanki temel atma töreninde belediye başkanımızın bizlerden isteği olan caminin de temelini bugün atacağız. Kırıkhanda ilk sosyal alanlı bu konutların geri kalanını da çok kısa sürede bitirerek, ev sahiplerine teslim ederek bir ilki başaracağız" dedi.

Konuşmalardan sonra Bakan Ergin, AK Parti Hatay milletvekilleri Mehmet Öntürk, Orhan Karasayar ve Bayram Türkoğlu, CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, MHP Grup Başkanvekili Şandır, MHP Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin, Hatay Vali Yardımcısı Kadim Doğan ile İskenderun Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Halil Şahin caminin temelini attı.
         AA
13:17 22/10/11
"


Geri Dön