16 / 04 / 2024

Sadullah Ergin MODEF EXPO'yu ziyaret etti!

Sadullah Ergin MODEF EXPO'yu ziyaret etti!

Adalet Bakanı Sadullah Engin, Bursa İnegöl'deki MODEF EXPO’yu ziyaret etti. Stantlardaki yabancı ziyaretçi sayısından etkilenen Ergin, Türkiye'nin diğer illerindeki mobilyacıların İnegöl'den öğreneceği çok şey olduğunu söyledi....




Adalet Bakanı Sadullah Engin, Bursa'nın İnegöl ilçesindeki mobilya fuarı MODEF EXPO’yu ziyaret etti. Stantlardaki yabancı ziyaretçi sayısından etkilenen Ergin, Türkiye'nin diğer illerindeki mobilyacıların İnegöl'den öğreneceği çok şey olduğunu söyledi.


Bakan Sadullah Engin Bakanlar Kurulu toplantısı sebebiyle dün açılışına katılamadığı Modef Expo Fuarı'nı bugün ziyaret etti. Fuardan önce İnegöl Belediyesi'ni ziyaret eden Bakan Ergin’i Başkan Alinur Aktaş ve belediye personeli karşıladı. Başkanlık makamına geçen Bakan Ergin'e Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın eşlik etti. Ziyarette İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından Ergin'e ilçe hakkında bilgi verildi. Bakan Sadullah Ergin, daha sonra AK Parti ilçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. 2002 yılından bu yana ülkede birçok şeyin değiştiğini dile getiren Bakan Ergin, seçim atmosferine girildiğini kaydederek tüm Türkiye'de olduğu gibi İnegöl'de de sandıktan birinci parti olmanın yanı sıra güçlenerek çıkacaklarını söyledi.


Adalet Bakanı Ergin 30’uncusu düzenlenen MODEF EXPO’yu ziyaretinde ise sergilenen ürünler hakkında firma yetkililerinden bilgi aldı. Masaj koltuğunda bir süre oturan Ergin burada günün yorgunluk attı. 


Fuar alanında gördüğü manzaradan çok etkilendiğini belirten Bakan Ergin, “Her stantta yurtdışından gelen müşteriler ile karşılaştım. Bunlar Türkiye'nin dış ticareti açısından çok önemli bir çalışma. Mobilya sektörünün yurtdışı pazar payını artırması Türkiye'nin dünya mobilyacılığında üst seviyelere taşınması noktasında önemli yer teşkil ediyor. Hatay'da da mobilyacılık, kadim bir meslek. Ancak bu zamana kadar gerekli altyapı oluşturulmamış. Bundan sonraki süreçte gelişen şartlara ayak uydurma konusunda gereken çalışmalar yapılacak. İnegöl'den öğreneceğimiz çok şey var. İşadamlarımızın ortak çalışmalarıyla iyi bağlantılar kuracağımıza inanıyorum.”


Adalet Bakanı Ergin fuarın ardından İnegöl Mobilya Organize Sanayi Bölgesi'ne giderek fabrikaları ziyaret etti.


Cihan


Geri Dön