23 / 04 / 2024

Saf GYO'nun ilk projesi 300 milyon dolarlık AVM!

Saf GYO'nun ilk projesi 300 milyon dolarlık AVM!

Yıldız Holding 'in gayrimenkul şirketi Sağlam GYO, Yıldız Holding, Sinpaş GYO ve Akkök Grubu 'nun üç büyük ortak olduğu Saf Gayrimenkul ile birleşti...



Birleşmeyle Saf Gayrimenkul de halka açılmış olacak ve kuruluş faaliyetlerine Saf GYO adıyla devam edecek. Saf GYO mali yapısıyla Türkiye 'nin ilk beş GYO 'sundan biri olarak konumlanacak. Yıldız Holding Ambalaj, Bilişim, Gayrimenkul Grup Başkan Yardımcısı Ahmet Özokur, “Fırsatlar oluştukça ilgimiz dağılmadan yeni projeler geliştireceğiz. Akasya projemiz tamamlanmadan benzer özelliklerde en az bir projenin daha yatırımını yapmayı hedefliyoruz. şžirketimizin güçlü bir sermaye yapısı olacağından, yeni projelere yönelik iştahımızın yüksek olacağını değerlendiriyoruz ” dedi.

300 milyon dolar yatırım

2009 'da Sinpaş GYO, Akkök, Doğu-Batı Grubu, Yıldız Holding ve Hollandalı gayrimenkul şirketi Corio 'nun ortaklığı ile Saf Gayrimenkul kuruldu. Kuruluşun ilk projesi İstanbul Anadolu yakasında 650 milyon dolarlık yatırımla Akasya adı verilen konut ve alışveriş merkezinden oluşan bir proje oldu. Acıbadem 'de 182 dönüm arazide gerçekleştirilen projenin devamı niteliğindeki alışveriş merkezi de Saf GYO 'nun ilk projesi olacak. Alışveriş merkezinin yatırımının 300 milyon dolar olması planlanıyor. Alışveriş merkezi, İstanbul Anadolu yakasının en büyük alışveriş merkezi olacak.

Yıldız Holding Ambalaj, Bilişim, Gayrimenkul Grup Başkan Yardımcısı Ahmet Özokur, Saf GYO 'nun metropol bölgelerinde yenilikçi ticari ve konut ağırlıklı karma projelerle yatırımlarına devam edeceğini belirterek, “Bir çok gayrimenkul şirketi için şehir içinde prestijli ve yüksek getirili projeler geliştirmek oldukça güç. Sağlam GYO ile Saf Gayrimenkul 'un birleşmesi ile oluşacak ortaklığın sermaye gücü ve ortakların engin tecrübesi, bu bölgelerde proje geliştirecek kaldıraçlara sahip olacak ” diye konuştu.

Dinamik olacağız

BİRLEşžME sonrası Saf GYO 'nun stratejisini de anlatan Avni çelik, “Yeni projelere her an açık ve dinamik olacağız. şžu anda bünyemizde kira getirisi olan alışveriş merkezi bulunuyor. Bunu muhafaza edeceğiz. Herhangi bir yatırım sınırlaması getirmiyoruz ” dedi.  

Sağlam GYO 'nun önerisiyle birleştik

SİNPAşž GYO Yönetim Kurulu Başkanı Avni çelik, Akasya projesinde 1500 'ün üzerinde nitelikli konut inşa ettiklerini, belirterek, şunları söyledi: “şžirket 1 milyar liranın üzerinde bir piyasa değerine ulaştı. Sinpaş GYO ve Sağlam GYO borsada, Akkök gayrimenkul grubu da yakın zamanda borsaya girecek. Bu noktada 3 'ümüzün ortak olduğu yapıyı GYO olarak planladık. Bu noktada Sağlam GYO 'nun bir önerisi oldu ve birleşmeye karar verdik. İşlemlerin kasıma kadar tamamlanmasını bekliyoruz. ”

Meltem KARA/Hürriyet


Geri Dön