29 / 03 / 2024

Saffet Aslan: Krizin etkisi 2009 sonunda dip yapar

Saffet Aslan: Krizin etkisi 2009 sonunda dip yapar

İpek Mobilya A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Aslan, krizin açık pozisyondaki sanayicileri etkilediğini belirterek, krizin etkisinin yıl sonuna doğru dip yapacağını söyledi



İpek Mobilya A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Aslan, 'Sevinerek görüyoruz ki son 4 aydır kriz etkisini hızla azaltıyor' dedi.

Aslan, küresel ekonomik krizin Türkiye'de açık pozisyonda bulunan sanayicileri etkilediğini söyledi. Türkiye'nin, mali yapısı ve bankacılık sisteminin sağlıklı olması nedeniyle krizden çok fazla etkilenmediğini savunan Aslan, 'Sevinerek görüyoruz ki son 4 aydır kriz etkisini hızla azaltıyor. Sanayi üretimi artmakta, enerji tüketimi fazlalaşmakta, işçi çıkarmalar büyük oranda durdu ve tekrar işçi alımları az da olsa başladı. Biz de işçi almaya başladık. Borsa yükseliyor. Eskiden krediler kaçıyordu, şimdi tekrar geri geliyor. Bunlar ekonominin hızla iyileştiğini gösteriyor. 2009'un sonunda krizin etkisi en düşük seviyeye iner, 2010'un ilk yarısında da tamamen biter. 2010'un sonuna doğru da zıplamalar başlar. Çok güzel sonuçlar oluşur' dedi.

MAAŞA ZAM LAZIM

Aslan, halkın satın alma gücünün zayıf olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Buna hep beraber katkıda bulunmak lazım. Ben enflasyon artışlarının maaş zamlarına artı olarak yansımasını şiddetle öneriyorum. Bu satın olmayı hareketlendirecektir" dedi. Bizim de yapmamız lazımdı, ama yapamadık. Bundan sonra inşallah yapacağız. Satın almayı teşvik etmemiz lazım. TOBB'un bu yöndeki gayretlerini takdirle karşılıyorum. Parası cebinde duranı da kriz etkiler."
Yenişafak

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

'Dört aydır düzelme başladı' 
 
İpek Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Aslan, küresel ekonomik krizin Türkiye'de açık pozisyonda bulunan sanayicileri etkilediğini söyledi. Türkiye'nin, mali yapısı ve bankacılık sisteminin sağlıklı olması sebebiyle krizden çok fazla etkilenmediğini ifade eden Aslan, "Kriz bizi çok fazla tahrip edemedi.  
 
Ancak, yatırımda olan sanayicilerimizi etkiledi, belki küçülme getirdi, biraz işsizliği artırdı. Fakat sevinerek görüyoruz ki son 4 aydır kriz etkisini hızla azaltıyor." dedi. Aslan, sanayi üretimi ve enerji tüketiminin arttığını, işçi çıkarmaların büyük oranda durduğunu ve tekrar işçi alımları olduğunu kaydetti. Kendilerinin de işçi almaya başladıklarını vurgulayan Aslan, "Bunlar ekonominin hızla iyileştiğini gösteriyor. 2009'un sonunda krizin etkisi en düşük seviyeye iner, 2010'un ilk yarısında da tamamen bitmiş olur. 2010'un sonuna doğru da zıplamalar başlar. Çok güzel sonuçlar oluşur." şeklinde konuştu. Aslan, olaylara olumlu bakmak gerektiğini belirterek, 'yıkılırsa, bozulursa' gibi söylemlerin ve bakışların kimseye fayda sağlamayacağını kaydetti. Aslan'a göre, krizi aşmak için satın alma gücünü artırmak gerekiyor. Bunun için enflasyon artışı maaşlara zam olarak yansıtılmalı. Kuruluşların maaşlara zam yapmasını isteyen Aslan, şöyle konuştu: "Bizim de yapmamız lazımdı, ama yapamadık. Bundan sonra inşallah yapacağız. Satın almayı teşvik etmemiz lazım. TOBB'un bu yöndeki gayretlerini takdirle karşılıyorum. Para cepte duruyor, kriz yaşanıyor."
Zaman


Geri Dön