25 / 04 / 2024

Safi Port Derince Limanı ÇED toplantısı 23 Ağustos'ta!

Safi Port Derince Limanı ÇED toplantısı 23 Ağustos'ta!

Kocaeli Derince Limanın işletme hakkını kazanan Safi Port, Derince Limanında yapacağı genişletme çalışması için 23 Ağustos Salı günü Derince Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde ÇED toplantısı yapılacak.



Kocaeli'nin Derince İlçesi'nde bulunan Derince Limanı'nın işletmesini 543 milyon dolar bedelle 39 yıllığına kiralayan Safi Holding'in limana 400 bin metrekare dolgu ve dip taraması yapılması için hazırlanan proje ile ilgili Kocaeli 1. İdare Mahkemesi, Kocaeli Valiliği’nin 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir' kararını reddederek ÇED’in gerekli olduğuna karar vermişti.



Kocaeli Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'de daha önce Liman dolgu çalışması için "Çevresel Etki Değerlendirmesi gerekli değildir" kararı vermişti.Kocaeli Barosu ve Liman-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Bülent Aykurt, ÇED yapılması gerektiğini belirterek yargıya başvurmuştuKocaeli 1. İdare Mahkemesi Mahkeme heyeti oy birliğiyle Kocaeli Valiliği’nin 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir' kararını reddederek ÇED’in gerekli olduğuna karar vermişti.


ÇED TOPLANTISI 23 AĞUSTOS’TA


Safi Port  Derince Limanında  yapacağı genişleme çalışması  kapsamında  İlave dolgu,Rıhtım,Dolfen ve Dip tarama projesinin yapılması için  ÇED yönetmeliği  gereği 23 Ağustos 2016 Salı günü saat 10.00’da Derince Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde  halkı bilgilendirme ve görüşlerini alma toplantısı düzenleyecek


 


Geri Dön