28 / 03 / 2024

Safranbolu TOKİ Evleri 'nin inşaatı sürüyor!

Safranbolu TOKİ Evleri 'nin inşaatı sürüyor!

Safranbolu'da TOKİ tarafından yaptırılan 506 konutun inşaatı sürüyor. Belediye Başkanı Necdet Aksoy, yaptığı açıklamada. TOKİ bünyesinde oluşturulan tasarım birimi sayesinde projelerde yörenin tarihi özelliklerinin yansıtılacağını söyledi.




Osmanlı mimarisinin izlerini tanıyan evleriyle ünlü Safranbolu ilçesinde  TOKİ  tarafından yaptırılan 506 konutun inşaatı sürüyor. Belediye Başkanı Necdet Aksoy, yaptığı açıklamada. TOKİ bünyesinde oluşturulan tasarım birimi sayesinde projelerde yörenin tarihi ve kültürel mimari özelliklerinin yansıtılacağını söyledi. 

TOKİ'yle yürüttükleri projenin 506 konut, 24 derslikli okul ve ticaret merkezinden oluştuğuna dikkati çeken Aksoy, "Daireler 2+1 şeklinde, tamamen modern çağın getirdiği ısı, ses ve yalıtımı mevcut. Tarihi dokuyu zedelemeden bina dış cephesini ona göre şekillendirdik" diye konuştu. Çalışmaların takdire şayan ve TOKI için başlangıç olduğunu belirten Aksoy, şunları dile getirdi: "Konut ihtiyacını gidermek, düşük ve orta gelirli vatandaşlarımızın ihtiyacı için TOKİ'yle Safranbolu evi mimarisinde 506 konut yaptık. 

Bu projemiz diğer TOKİ projelerinden farklı. İlk olarak yükseklikte sınırlama var, 6 kat yükseklik sının var. Evlerin dış cephesi Safranbolu evleri görünümünde. TOKl.şehir dokularına uygun olmadığı ya da çevredeki yapılaşmayı dikkate almadığı yönünde eleştirilirdi. 

TOKİ, burada yapmış olduğu konutlarda bu eleştirileri haksız çıkardı. Buradaki konutlar Safranbolu mimarisine uygun yapıldı. Bu uygulama herkesin çok hoşuna gidiyor." Çalışmalarda sonuna gelindiğini anlatan Aksoy, "Konutlar şu anda yüzdeSO tamamlandı. Çevre düzenlenme çalışmaları başladı. Dünya Miras Listesi'nde olanve 'korumanın başkenti'olarak anılan ilçemize Safranbolu'nun tarihi dokusuna uygun konutlar yaptığı için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." 


Dokuz Sütun


Geri Dön