26 / 04 / 2024

Safranbolu'da 1.435 m ²'lik arsa 49 yıllığına kiraya verilecek!

Safranbolu'da 1.435 m ²'lik arsa 49 yıllığına kiraya verilecek!

Karabük Valiliği Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğü, Safranbolu, Emek Mahallesi, 20 ada, 98 parselde yer alan bin 435 metrekare alanlı arsayı 49 yıl süreli bağımsız ve süreli nitelikte irtifak hassı tesis edecek



Karabük Valiliği Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

KARABÜK VALİLİÄžİ DEFTERDARLİK MİLLİ EMLAK MÜDÜRLÜĞÜNDEN

4706 sayılı Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve KDV Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun Ek 3.maddesi ve 14/7/2009 tarihli ve 2009/15199 sayılı Bakanlar Kuıulu Kararıyla yürürlüğe konulan Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karara dayanılarak düzenlenen Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine ilişkin Usul ve Esaslar kapsamında mülkiyeti Hazine adına kayıtlı aşağıda özellikleri belirtilen taşınmazlar üzerinde 49 yıl süreli bağımsız ve sürekli nitelikte irtifak hakkı tesis edilecektir.

Sıra No: 1
İlçesi: Safranbolu
Mah./Köyü: Emek Mah.
Cinsi: Arsa  
İmar Durumu: sosyal Tesis Alanı
Ada: 20
Parsel: 98
Yüzölçümü (m2): 1.435,78
Yatırıma Tahsis Edilecek Alan (m2): Tamamı
Fiili Durumu: Boş
Rayiç Değeri (TL): 323.051,00

 
Teşvikten yararlanma şartları:

1) Hazine Müsteşarlığınca verilmiş yatırım teşvik belgesi sahibi olan veya yatırım teşvik belgesine esas olmak üzere Hazine Müsteşarlığınca firma adı, yatırımın j konusu, kapasitesi gibi yatırımın karakteristik değerlerini içerecek şekilde yatırım yeri tahsis edileceğine ilişkin yazı verilmiş olan;

2) irtifak hakkı veya kullanma iznine konu taşınmazlar üzerinde gerçekleştirilecek toplam yatırım tutarı, taşınmaz maliki idarelerce bu taşınmazlara takdir ) edilecek rayiç değerin tarım ve hayvancılık yatırımı için bir, turizm yatırımları için iki, diğer yatırımlar için üç katından az olmayan,

3) Toplam sabit yatırım tutarı 500.000.- TL'sından (beşyüz bin TL.) az olamaz,
4) Taahhüt edilen yatırımın en az yüzde yirmisini (% 20) karşılayacak miktarda net özkaynağa sahip olan,
5) Yatırımın ne şekilde finanse edileceğini beyan eden,
6) Taahhüt edilen yatırımın toplam tutan 10.000.000- TL.'yi (on milyon TL.) aşan yatırımlarda fizibilite raporu ve finansman tablosunu veren gerçek ve tüzel kişiler yararlanabilir.  
7) Finans ve sigortacılık sektörlerinde faaliyet gösteren kurumlar ve iş ortaklıkları bu teşvikten yararlanamaz.

Başvuru şžekli:

1) Yatırımcı, Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine ilişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmeliğin Ek-1'de yer alan talep formunu ve Ek-6'da yer alan Ü® yatırım bilgi formunu doldurarak, Ek-2'de yer alan yatırımcıdan istenecek belgelerle birlikte 26.04.2011 tarihine kadar Defterdarlığımıza (Milli Emlak Müdürlüğü) } müracaat etmesi gerekmektedir.

2) Başvuru öncesinde Karabük Defterdarlığı Muhasebe Müdürlüğü veznesine 2.000- TL. (iki bin TL.) yatırılarak, buna ilişkin makbuzun yukarıda sayılan < belgelerle birlikte Defterdarlığımıza (Milli Emlak Müdürlüğü) verilmesi gerekmektedir. Bu bedelin yatırıldığına ilişkin makbuz olmaksızın yapılan başvurular kabul | edilmeyecektir.

3) Yatırımcıların müracaat sürelerini geçirmemek şartıyla bizzat başvuracakları gibi taleplerini posta (PTT) ile yapabilirler. Ancak postada doğacak gecikmelerden dolayı, idare ya da komisyon herhangi bir suretle sorumlu değildir.

4) Başvuru belge ve formlarına www.milliemlak.gov.tr   ve   www.karabukdefterdarligi.gov.tr adreslerinden ulaşılabilir.


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com


Geri Dön