18 / 04 / 2024

Sağlam Tapu ile gayrimenkul alımı daha kolay!

Sağlam Tapu ile gayrimenkul alımı daha kolay!

FU Gayrimenkul, emlak alımlarında son tüketiciye danışmanlık sağladığı “SAĞLAM TAPU”nun hizmet alanını genişletiyor. Bundan böyle www.saglamtapu.com üzerinden sunulan hizmet, gayrimenkul alımında müşterilerin ihtiyaç duyacağı tüm süreçleri kapsıyor.



FU Gayrimenkul, emlak alımlarında son tüketiciye danışmanlık sağladığı “SAĞLAM TAPU”nun hizmet alanını genişletiyor. Bundan böyle www.saglamtapu.com üzerinden sunulan hizmet, gayrimenkul alımında müşterilerin ihtiyaç duyacağı tüm süreçleri kapsıyor. FU Gayrimenkul, saglamtapu.com platformundan, tapu kayıtlarının incelenmesini sağlıyor. Bu kapsamda sunduğu Taşınmaz Risk Analizi’yle de işbirliği yaptığı SPK lisanslı gayrimenkul ekspertiz firmaları aracılığı ile gayrimenkuller için risk analizi de yapıyor.


Gayrimenkul ipoteği sektörünün lideri FU Gayrimenkul, taşınmaz risk analizi hizmeti “Sağlam Tapu”nun hizmet alanlarını genişletiyor. “Sağlam Tapu” hizmeti; yalnızca tapu kayıtlarının incelendiği bir ürün olmakla sınırlı kalmıyor. www.saglamtapu.com; gayrimenkul edinmek isteyenlerin ihtiyaç duyacağı tüm ürün ve hizmetlerin sunulacağı bir portal haline getiriliyor.


Sağlam Tapu, tapu kayıtlarında gayrimenkulün değerini düşürebilecek veya risk oluşturabilecek kayıtların tespitini gerçekleştiriyor. Ayrıca, Taşınmaz Risk Analizi hizmeti ile SPK lisanslı ekspertiz firmaları aracılığıyla gayrimenkule ilişkin belediyelerdeki iskân, proje ve benzeri konuları da kapsayacak hizmetler de sunuluyor. Sağlam Tapu hizmeti tek başına alınabileceği gibi birleştirilmiş bir ürün şeklinde de alınabiliyor.


Sağlam Tapu ile tüm Türkiye'deki gayrimenkul alımlarında alıcının endişelerini gidermeyi hedeflediklerini belirten FU Gayrimenkul Genel Müdürü Ertuğrul Bul, "Gayrimenkul alım satımı, özellikle alıcı açısından önemli riskler içeriyor ve bu nedenle profesyonellerden yardım alınarak yapılması gerekiyor. Profesyonellerin yer almadığı, vatandaşların kendi aralarında yaptıkları konut alım satımında riskin diğer satış türlerine göre daha yüksek olduğunu gördüğümüz için www.saglamtapu.com web sitesi üzerinden online çalışan Sağlam Tapu’yu geliştirmiştik. Şimdi de Taşınmaz Risk Analizi’ni hizmete sunduk. Ayrı ayrı alındıklarında her biri 480 TL olan bu iki ürünü, ikisi birlikte alındığında 900 TL olarak fiyatlandırdık." dedi.


“Gayrimenkul ile ilgili tüm süreçlerde müşterilerimizin yanındayız.”


Tüm Türkiye’deki, tapu müdürlüklerinde yapılacak işlemleri kapsayan Sağlam Tapu hizmeti, Taşınmaz Risk Analizi ile alındığında belediyelerde proje incelemelerini de kapsıyor. Taşınmaz Risk Analizi kapsamında değerleme firmalarıyla çalışılıyor. Ertuğrul Bul sundukları hizmeti; “Taşınmaz Risk Analizi kapsamında alıcı ve satıcı arasındaki ticari ilişkiye girmek istemediğimiz için gayrimenkul ile ilgili eder-fiyat çalışması yapmadan ancak taşınmazın konum teyidi, trampa riski taşıyıp taşımadığı, yapılaşma koşulları, projesine uygunluğu, fiziksel durum tespiti ve olumlu - olumsuz özelliklerini de özetleyebilecek bir çalışma sunuyoruz.” şeklinde açıklıyor.


“Tüm Türkiye’nin aldığı gayrimenkule güvenmesini sağlayacağız.”


Ertuğrul Bul, özellikle alıcılar açısından gayrimenkul alımındaki işlem ve süreçlerin kolay anlaşılır kılınmasının müşteri nezdinde önemli olduğunu belirtiyor. Sağlam Tapu hizmetinde, gayrimenkulün kayıtlı bulunduğu tapu müdürlüğünde tapu kütüğü incelemesi ile başlayan iş süreci, müşterinin SMS, e-mail ve telefonla bilgilendirilmesi ile devam ediyor. Tapu işlemlerinin başlamasının ardından hazırlanan evrakın müşterinin iradesi ve tapu kütüğü ile uygunluğu tekrar kontrol edilerek hukuki uygunluğu sağlanıyor. Tapu kayıtları itibariyle kısıtlamalar olarak belirtebileceğimiz 'Takyidat' riskinin de olası sonuçları belirtilerek müşteri nezdinde tapu işlemlerinin kolay anlaşılır kılınması hedefleniyor. Taşınmaz Risk Analizi ile birlikte de bu kapsam genişliyor. SPK lisanslı gayrimenkul değerleme firmalarından destek alarak hazırlanan raporlarda belediye ve tapu müdürlüklerinde yapılacak olan detaylı proje incelemeleri ile alıcının beğendiği ev, aldığı ev mi anlaşılıyor.


Geri Dön