29 / 03 / 2024

Sağlık Bakanlığı'na devredilen kurumlar hizmete başladı!

Sağlık Bakanlığı'na devredilen kurumlar hizmete başladı!

İzmir'de, kapatılan Bornova Şifa Üniversitesi Hastanesi ve Şifa Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi binası, sağlık kuruluşu olarak hizmete açıldı



İzmir'de, Olağanüstü Hal (OHAL) Kararnamesi kapsamında kapatılan Bornova Şifa Üniversitesi Hastanesi ve Şifa Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi binası, sağlık kuruluşu olarak hizmet vermeye başladı.


Sağlık Bilimleri Üniversitesi  İzmir  Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine (TEAH) devredilen Bornova Şifa Üniversitesi Hastanesi, TEAH Bornova Ek Hizmet Binası olarak hastalara hizmet veriyor.


TEAH Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Akbulut, hastanede düzenlenen toplantıda yaptığı açıklamada, hastanede cerrahi, dahiliye, çocuk hastalıkları, fizik tedavi, jinekoloji-onkoloji ve genel kliniklere ait 6 servis ile erişkin, çocuk, yenidoğan yoğun bakım servisleri, koroner anjiyo, endoskopi, tıbbi onkoloji, genetik laboratuvarı, kronik diyaliz ünitesi, son teknoloji cihazlarla donatılmış görüntüleme, nükleer tıp ve laboratuvar birimlerinin bulunduğunu söyledi.


Devlet güvencesinde daha kaliteli ve konforlu sağlık hizmetinin verildiğini kaydeden Prof. Dr. Akbulut, merkezi randevu sisteminden randevu alanların beklemeksizin muayene edildiğini belirtti.


-Ağız ve diş sağlığı merkezi oldu

Şifa Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin binası ise Sağlık Bakanlığı tarafından Bornova Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Ek Binası olarak hizmet vermeye başladı. 


Bornova Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Hastane Yöneticisi Yardımcı Doçent Doktor Akın Coşkun da ek binada poliklinik muayenesi, diş dolgusu, diş çekimi ve  tedavi işlemlerinin yanı sıra protez, periodontoloji ve çocuk diş hekimliği hizmetleri verildiğini kaydetti.


AA



Haber Yeni Asır Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



İzmir'de, kapatılan Bornova Şifa Hastanesi'nin, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlanarak Bornova Hizmet Merkezi olmasının ardından, yeni hastanede ilk ameliyatlar yapıldı. Sağlık hizmetinin devlet güvencesinde verilmeye başlandığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği bünyesindeki, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Bornova Hizmet Merkezi'nde, Plastik Cerrahi ve Çocuk Cerrahisi bölümlerine ait ilk ameliyatlar yapıldı. Sağlık Bakanlığı'na bağlanmadan önce hastaneden sünnet randevusu alan Güldane ve Aydın Uzundal çiftinin çocukları Muhammed Bulut'a Çocuk Cerrahisi uzmanları tarafından sünnet operasyonu gerçekleştirildi.


Servis çalışanları tarafından odası süslenerek güler yüzle karşılanan Muhammet Bulut, ameliyatının ardından akşam saatlerinde taburcu edildi. Hastanede gördüğü ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren anne Güldane Uzundal "Hastanenin devlet hastanesi olduktan sonra sünnet olan ilk çocuğunun bizim çocuğumuz olması güzel bir sürpriz oldu. Çok modern bir hastane olmasının yanı sıra tüm personelinin ilgisi, güler yüzü ve en önemlisi bunların özel hastane değilde devlet güvencesi altında gerçekleşmesi bizi çok mutlu etti" dedi.


Baba Aydın Uzundal ise "Hastane devlete bağlanmadan önce randevu almıştık. Herhangi bir aksilik yaşamadan, hiçbir ücret ödemeden tüm işlemlerimizi zamanında gerçekleştirdik. Bizlere böyle kaliteli bir hizmet sunduğu için Sağlık Bakanlığı'na, sıcak ilgi ve alakaları için Çocuk Cerrahisi doktorumuza ve tüm ekibe çok teşekkür ederiz" diye konuştu.


ÜCRET ÖDEMEDEN AMELİYATI YAPILDI


Başında oluşan yara nedeniyle hastaneye başvuran 81 yaşındaki Muharrem Özkan'a ise saçlı deride malign tümör (kötü huylu) teşhisi konuldu. Plastik cerrahi ekibinin başarılı bir operasyonu ile tümör alınarak, deri yaması ile onarımı yapıldı. 


Ameliyatın başarılı geçmesinden duyduğu mutluluğu dile getiren Muharrem Özkan'ın oğlu Erkan Özkan "Hastane çok güzel bir ortama sahip, çalışanlar samimi ve güler yüzlü. Hiçbir ücret ödemeden ameliyatımız gerçekleştirildi. Millete ait olan bir sağlık tesisinin tekrar asıl sahipleri olan milletimize, İzmir halkına devredilmesi herkesi memnun etti. Burada başından beri her türlü ilgi ve yardımlarına şahit olduğumuz başta Hastane Yöneticisi ve başhekim yardımcıları olmak üzere ameliyatımızı yapan doktorumuz ve tüm ekibe içten teşekkür ediyorum" dedi.




Yeni Asır


Geri Dön