27 / 04 / 2024

Sağlık Bakanlığı'ndan İzmir'de sağlık ocağının kapatıldığı iddiasına yönelik açıklama!

Sağlık Bakanlığı'ndan İzmir'de sağlık ocağının kapatıldığı iddiasına yönelik açıklama!

Sağlık Bakanlığı, İzmir’de 10 gün önce açılan binanın, Aile Sağlığı Merkezi olarak değil, Bornova Toplum Sağlığı Merkezine bağlı ek hizmet binası olarak açıldığını, çocuk ergen ve üreme sağlığı ile eğitim ve danışmanlık hizmeti verileceğini bildirdi...




Sağlık Bakanlığı, İzmir’de 10 gün önce açılan binanın, Aile Sağlığı Merkezi olarak değil, Bornova Toplum Sağlığı Merkezine bağlı ek hizmet binası olarak açıldığını, bu binada çocuk ergen ve üreme sağlığı ile eğitim ve danışmanlık hizmeti verileceğini bildirdi.


Bakanlık tarafından "İzmir’de 10 gün önce açılan sağlık ocağının kapatıldığı" iddialarına karşı yapılan yazılı açıklamada,  İzmir  Bornova İlçesine bağlı Merkez Mahallesindeki vatandaşların aile hekimliği hizmetlerini Bornova 19 No'lu Çamkule Aile Sağlığı Merkezi'nden aldığı belirtildi.


Söz konusu iddiaların yer aldığı habere konu olan binanın Bornova Toplum Sağlığı Merkezine bağlı ek hizmet binası olarak açıldığı ifade edilen açıklamada, bu binada çocuk ergen ve üreme sağlığı hizmetleri ile eğitim ve danışmanlık hizmetinin verileceği kaydedildi.


Açıklamada, ''Söz konusu bina Aile Sağlığı Merkezi olarak açılmamıştır. Zira bölgede aile sağlığı merkezi asgari fiziki şartlarını sağlayan ruhsatlı bina bulunmamaktadır'' görüşüne yer verildi.



AA


Geri Dön