25 / 04 / 2024

Sağlık turizmi için ülkemize gelen kişi sayısı 4 katına çıkacak!

Sağlık turizmi için ülkemize gelen kişi sayısı 4 katına çıkacak!

Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Türkiye'nin bilgisini ve konum avantajı ile önümüzdeki 8 yıl içinde sağlık turizmi için ülkemize gelecek olan kişi sayısını 4 katına çıkartarak 2 milyon kişiyi hedeflediklerini belirtti.



Ak Parti  Adana  Milletvekili Adayı ve TBMM 24.Dönem Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Necdet Ünüvar, sağlık sektörünün Türkiye'de önemli aşamalar kat ettiğini vurgulayarak, tüm dünyadan tedavi olmak için Türkiye'ye gelen turistlerin sayısının önemli ölçüde arttığını belirtti. Son yıllarda yapılan atılımlar ve uzun süredir devam eden istikrar ortamı, coğrafik avantaj ile birleşince Türkiye'nin birçok cilanda dünyanın merkezine oturduğunu söyleyen Prof. Dr. Necdet Ünüvar "Bundan 14 sene önce vatandaşlarımız hastane kapısında kuyruk oluyordu. insanlarımız rehin alınıyordu, ne yazık ki tedavi olamadıkları için can veriyorlardı. Şimdi ise dünyanın dört bir yanından Türkiye'ye tedavi olmak için yıizbinlerce insan geliyor. Yeni ve Büyük Türkiye budur... Geliştirilen "çılgın projelerle" küresel arenada adını duyuran ve kartellere dur diyen Türkiye'nin sağlık turizmi alanında da yıldızı parlıyor. Her yıl artarak Türkiye'ye gelen sağlık turistleri ülke ekonomisine önemli katlılar sağlıyor." dedi. 


HEDEF 2 MİLYON TURİST 

Turizm ve sağlık sektörlerinin, katma değeri yüksek alanlar olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Türkiye'nin bilgisini ve konum avantajı ile önümüzdeki 8 yıl içinde sağlık turizmi için ülkemize gelecek olan kişi sayısını 4 katına çıkartarak 2 milyon kişiyi hedeflediklerini belirtti. Üntıvar "Ekonomik getirişi yüksel olan sağlık turizmi sektöründe faaliyet gösteren özel kuruluşlar da bu alanda kendilerini geliştirerek Türkiye'nin rekabetteki gücünü artırıyorlar. Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü nün (UNWTO) tahminlerine göre 2017 yılına kadar sadece Amerika Birleşik Devletlerinden 23 milyon potansiyel hastanın 79.5 milyar dolarlık bir harcama yaparak sağlıkları için denizaşırı ülkelere gidecek. Sadece ABD'den çıkacak olan yaklaşık 79.5 milyar doların ve diğer sağlık turistlerinin Türkiye'ye gelmesi için devlet eli ile yürütülen çalışmalar da karşılık buluyor. 2008 yılında 74 bin olan sağlık turistlerinin sayısı. 2012 yılında yaklaşık 4 katına çıkarak 270 bine ulaşmıştır. Aynı şekilde, bu rakam 2013 yılında 300 bine, 2014 yılında ise 415 bine yükseldi. Sağlık Bakanlığının stratejik planlamasına göre Türkiye'ye gelecek sağlık turisti sayısı 2018 yılında 700 bin. 2023 yılında ise 2 milyon kişi olarak öngörülüyor." dedi.


NELER YAPILMALI? 

2023 hedeflerine ulaşmak için gerekli tüm çalışmaların yapıldığını aktaran Prof. Dr. Necdet Ünüvar "Küresel piyasada hakim güç olmak ve belirlenen 2 milyon sağlık turisti ve 25 milyar dolar gelir, hedefine ulaşmak için. ülke genelinde sağlık turizmi alanında entegre yaklaşımların gerçekleştirilmesi için ilgili çalışmalar yürütülüyor. İşbirliği kültürünün güçlendirilmesi, hizmet sunum kalitesinin iyileştirilmesi, nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi ve sağlık altyapısının iyileştirilmesi gibi stratejik projeler ile sektörde daha da güçlü bir ülke oluyoruz." dedi. 


Anadolu 


Geri Dön