28 / 03 / 2024

Sağlık turizmi İzmir'de emlak sektörünü hareketlendirdi!

Sağlık turizmi İzmir'de emlak sektörünü hareketlendirdi!

İzmir'e tedavi için turistler, hastanelerin çevresinde ev kiralıyor. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, "Yabancı hastaların İzmir'i tercih ederek kentte ev kiralaması emlak piyasasını hareketlendirdi" dedi.



İzmir'e estetikten, termal kürlere kadar farklı tedaviler için gelen yerli ve yabancı turistler, hastanelerin çevresinde ev kiralıyor. 


İzmir'de gelişen sağlık turizm ile birlikte kente gelen yerli ve yabancı turistler emlakçıların yüzünü güldürdü.  İzmir  Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, dünya genelinden çok sayıda kişinin İzmir'e tedavi olmak için geldiğini söyleyerek, "Yabancı hastaların İzmir'i tercih ederek kentte ev kiralaması emlak piyasasını hareketlendirdi" dedi. 


Yatırımların etkisi 

İzmir "Herkes için Sağlık" temasıyla girdiği EXPO yarışını Dubai'ye kaptırsa da tedavi için kente gelen yerli ve yabancı turistler her geçen gün aitti. Şehrin dört bir yanında süren sağlık yatırımları sonucunda İzmir, yabancılar tarafından sağlık için tercih edilen illerin başında geldi. Kente saç ektirme, kalp hastalıkları, estetik, göz ve termal tedavi için gelen turistler, otellerde konaklamanın yanı sıra ev de kiralamaya başladı. Güleroğlu, sağlık turizminin faydalarım gördüklerim söyleyerek, "Turistler özellikle tedavi gördükleri Sağlık turizmi için İzmir'e gelen tı hastaneye yakın bölgelerde ev kiralamaya başladı. Bu bölgeler genellikle merkez metropol ilçeler" diye konuştu.

 

Kentsel dönüşüm 

Turistlerin yanı sıra öğrencilerin de emlak piyasasında hareketlilik oluşturduğunu belirten Güleroğlu, "Şu anda konut açığımız var. Kentsel dönüşümle daha büyük ve daha az yer kaplayan binalar yapılmalı" dedi. 


Kentsel dönüşümde İzmir'de yanlışlıklar yapıldığına da değinen Güleroğlu, "İzmir'de 4 katlı yeni bina yıkılıp yerine yine 4 katlı yeni bina yapılıyor. Bu kentsel dönüşüm değil, kentsel yenilemedir. Bizim bina bazında değil ada bazında dönüşüm yapmamız şart. Kentte çok fazla alan yok. Bu nedenle daha yüksek ve sağlam binalar yaparak hem daha fazla kişiye yer açarız hem de eski binaların kapladığı alanları sosyal donatılar yerleştiririz" diye konuştu. 


Yeni Asır



Geri Dön