19 / 04 / 2024

Sagun Group, ilk özel balık halini Sancaktepe'de açtı!

Sagun Group, ilk özel balık halini Sancaktepe'de açtı!

Türkiye'nin ilk 'özel balık hali' Sancaktepe'de faaliyete geçti. Sagun Group tarafından açılan halde deniz ürünlerinin taze ve dondurulmuş olarak 12 ay boyunca tüketiciye sağlıklı koşullarda ulaştırılması hedefleniyor



Türkiye'nin ilk 'özel balık hali' Sancaktepe'de faaliyete geçti. Tarım ve Köyişieri Bakanı Mehdi Eker'in katılımıyla Sagun Group tarafından açılan halde deniz ürünlerinin taze ve dondurulmuş olarak 12 ay boyunca tüketiciye sağlıklı koşullarda ulaştırılması hedefleniyor.

Sagun Group Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Sagun, Türkiye'de şu anda 8.6 kg olan kişi başına düşen balık tüketimini, 14 kg'a çıkarmayı hedeflediklerini ve bu sadede ekonomiye 750 milyon dolarlık bir katma değer oluşturmak için yola çıktıklarını söyledi. Uzmanlık alanı sadece su ürünleri olan Sagun Group bu hedef doğrultusunda iç ve dış pazarlarda da 'Marines' markasıyla hazır deniz ürünleri alanında hizmet veriyor, deniz ürünlerinde yüzde 38'lik payla pazar lideri konumunda bulunan Grubun Marines'i Avrupa'nın Sagun Group'un ön plandaki projelerinden biri olan Fish Box'un hedefleri ise en az 100 zincir balık emek hızlı tüketim noktalan açmak ve herkese ekonomik fiyatlarla balık yedirmek.

Verilecek Franchise'larla Türkiye'ye yayılacak olan marka, franchise bütçesi karşılığında anahtar teslim bir çalışma öngörüyor. Sektöründe dünyanın sayılı şirketleri arasında gösterilen Sagun Group, üretimini gerçekleştirdiği 389 çeşit üründen oluşan ürün gamıyla rekor kırıyor ve 800 kişilik insan kaynağı ile üretiminin yüzde 60'im 23 ülkeye ihraç ediyor.

Tuncay Sagun, babası Kemal Sagun'dan devraldığı Kemal Balıkçılığı bünyesinde 5 şirketin yanı sıra Türkiye'de 7 ayrı bölgede 10 ayrı tesiste yurtdışında ise 3 ayrı ülkede üretim tesisine sahip Sagun Group'a taşımış durumda.
Cumhuriyet


Geri Dön