27 / 04 / 2024

Sahabiye Kayseri'nin en güzel semti olacak!

Sahabiye Kayseri'nin en güzel semti olacak!

Kayseri'ye değer katan pek çok projeye imza atan Büyükşehir Belediyesi, bu tür projelerden biri olacak olan Sahabiye Dönüşüm Projesi için çalışmalarına devam ediyor.



Dört etap halinde yapılacak projenin ikinci etabında yer alan konut ve iş yeri sahipleriyle bir toplantı yapıldı. 


Toplantıda proje hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, projenin tamamlanmasıyla Sahabiye'nin Kayseri'nin en güzel semti haline geleceğini söyledi ve bu projeyi hayata geçirirken adaletten asla sapmadan şeffaf bir şekilde çalışacaklarını kaydetti. 

Sahabiye ile Fatih mahallelerini kapsayan ve dört etapta gerçekleştirilecek olan Sahabiye Dönüşüm Projesi için geçen hafta birinci etap maliklerinin katıldığı bilgilendirme toplantısı bu hafta ikinci etaptaki ev ve iş yeri sahiplerinin katılımıyla yinelendi. 


Projeyle ilgili teknik bilgiler veren Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Veli Böke, projenin hangi alanları kapsadığını belirtti ve BELEDIVESI uygulamanın etap etap gerçekleştirileceğini söyledi. Bölge sakinlerinin projeyle ilgili her türlü somlarının birebir görüşme ve bilgilendirme broşürleriyle cevaplandırılmaya devam edildiğini dile getiren Böke, projenin gerekliliği ile ilgili açıklamalaıda bulundu. Sahabiye ve Fatih Mahallelerinde yapıların büyük kısmının eskidiğini ve depreme dayanıklılığının olmadığını, bu yapıların işlevselliğini ve maddi değerini kaybettiğini, güvenlik sorunlarının ortaya çıktığını,yol ve otoparkların yetersiz kaldığını, sosyal alanların yapılamadığını, tarihi eserlerin yüksek binaların arasında kaybolduğunu vurgulayan Veli Böke, tüm bu sebeplerle bu alanın dönüşüme muhtaç hale geldiğini söyledi. Veli Böke, projenin Kayseri'nin vizyon projesi olacağını kaydetti.


Anayurt


Geri Dön