25 / 04 / 2024

Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yıkımlar başlıyor!

Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yıkımlar başlıyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ilk etabı içerisinde yer alan tüm binalar için yıkım kararı aldı.




Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ilk etabında yer alan binalar için yıkım kararı aldı. Binaların en geç 15 Ağustos’a kadar tahliye edilerek teslim edilmesi gerekiyor.


Kayseri Büyükşehir Belediyesi, alt ve üst yapısıyla modern bir kentin yükseleceği Sahabiye’de sürdürdüğü kentsel dönüşüm için çalışmalarına son sürat devam ediyor.


Büyükşehir Belediyesi, Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Uygulama Etabında bulunan ve öncelikli olarak yıkılması gereken binaların yıkım işlemlerini geçtiğimiz günlerde tamamladı. Sahabiye Dönüşüm projesinin ilk etabı içerisinde yer alan diğer binaların elektrik, su, doğal gaz kesintileri nedeniyle mağduriyet yaşamaması, çevre ve gürültü kirliliğinden etkilenmemesi, can ve mal güvenliğinin tehdit altında kalmaması için uygulama alanındaki tüm binaların yıkılması kararlaştırıldı. 


Belediyeden yapılan açıklamada 1. Uygulama Etabı içerisindeki tüm binaların borçsuz ve boş bir şekilde 15 Ağustos 2017 tarihine kadar tahliye edilip Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edilmesi gerektiği vurgulandı.



Kayseri Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön