24 / 04 / 2024

Şahapgürler'de 3500 vatandaşın tapu sevinci!

Şahapgürler'de 3500 vatandaşın tapu sevinci!

Ankara Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Şahapgürler Mahallesi 88.sokak ve civarında 10 yıldır çözüm bekleyen imar sorununu çözerek 3.500 vatandaşı imarlı tapusuna kavuşturdu.



Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Şahapgürler Mahallesi 88.sokak ve civarında 10 yıldır çözüm bekleyen imar sorununu çözerek 3.500 vatandaşı imarlı tapusuna kavuşturdu. Şahapgürler Mahallesi'nde gerçekleşen tapu dağıtım törenine Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Ak Parti Mamak Üçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, Meclis 2.başkanvekili Ali Aydın, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Törende sembolik olarak 22 vatandaşa tapuları Akgül tarafından verildi. 

Mahalle'nin imar sorununu çözmek için sabırla çalıştıklarım kaydeden Akgül, seçim öncesinde burada bir toplantı yaptık, söz verdik, halkımıza verdiğimiz sözleri tutmanın gayreti içinde olduk dedi. 

Mamak'ta artık problemler detfil projeler konuşuluyor Mamak'ta artık problemlerin değil projelerin konuşulduğunu belirten Akgül, 'Vatandaşımızın hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sürekli gelişen ve değişen bir ilçemiz var. 

Sosyal donatılar. Aile Merkezleri, Bilgi Evleri, Kapalı Pazar alanları, spor yatır imlan ve daha birçok projeyi hayata geçirdik. Yıllar sonrasını düşünerek çalışmalar yapıyoruz. Şahapgürler Mahallemize plansızlıktan dolayı yeterli hizmeti veremijorduk. Tapu sorununu çözerek bunu aştık" dedi. İmar sorununun çözülmesiyle Şahapgürier'den Doğukent Caddesi'ne anayol açılacağını belirten Akgül, *Ankara Büyükşehir Belediyemizle görüşmelerimizi gerçekleştirerek kış mevsimi gelmesine rağmen yol açım çalışmasına haşlamaya niyetliyiz. Bu gelişim mahallemize de ivme kazandıracak. Çözüm üreten belediyecilik anlayışımızla, tüm Mamak halkının sorunlarının çözümü noktasında çalışmaya devam ediyoruz" dedi. Akgül vatandaşların eski tapu ve nüfus cüzdanları ile birlikte hiçbir harç masrafi ödemeksizin yeni tapularını alabileceklerini söyledi. 

1 milyon 287 bin 477 metrekarelik alanda uygulanan imar planının 42 dönümü eğitim alam, 62 dönümü scsyo-kültürel tesis alanı, 5 bin metrekaresi spor alanı, 9,5 dönümü dini tesis alam 10 dönümü kreş alam, 718 bin metrekaresi yeşil alandan oluşuyor. Yapılan çalışmalar hakkında mahalleliye bilgi veren Akgül, yapılan imar değişikliğiyle aydınlatmadan kanalizasyona, yol açımından temizliğe kadar alt ve üstyapı gibi sorunların çözüme kavuşacağım kaydetti. Toplantı vatandaşların soruları ve tapu teslimi ile sona erdi. 11 yıldır bu anı beklediğini ve yeni tapusuna kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Mevlüt Fındıkçı(40) Akgül'e teşekkür etti. Yıllardır bekledikleri tapularına kavuşmanın heyecanını yaşadığını belirten Ali Şahin de( 56) ,13 yıldır meselenin çözüme kavuşmasını beklediğini kaydederek, "Bu gün çok mutluyuz. Sokağımız asfaltlanacak, kaldırımımız yapılacak, çocuk parklarımız yapılacak. Sosyal faaliyetlerimiz olacak, pazar yerlerimiz olacak. Ura utluyuz" diye konuştu. 


Zafer


Geri Dön