29 / 03 / 2024

Sahibinden.com'dan öğrencinin ev bulma derdine çözüm

Sahibinden.com'dan öğrencinin ev bulma derdine çözüm

Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte öğrencilerin ev bulması da, ev arkadaşı bulması da kolaylaştı



Eskiden üniversitelerde mantar panolara asılan “ev arkadaşı aranıyor” ilanları yerini sahibinden.com'da verilen ilanlara bıraktı. Platformun emlak ana grubunda yer alan “ev arkadaşı” kriteri yardımıyla şu an binlerce öğrenci ev arkadaşını arıyor. Sahibinden'in detaylı arama kriterleri yardımı ile Ankara'dan Bilecik'e, Adana'dan Eskişehir'e kadar Türkiye'nin her yerinden bir tıkla ev arkadaşı bulunabiliyor.
 
Üniversite sınav sonuçlarının açıklanması ile birçok öğrenci hayallerini gerçekleştirmek için kariyer basamaklarındaki ilk adımlarını atmış oldular. Yaşadıkları yerden farklı illerde bulunan üniversiteleri kazanan öğrencileri ise zorlu bir dönem bekliyor. Bu zorlu dönemdeki problemlerin başında kalacak yer sorunu geliyor. Yurt sayısının yetersiz olması ve tek başına bir evde yaşamanın maliyetinin de yüksek olması nedeniyle öğrenciler birlikte kalabilecekleri ev arkadaşı arayışına giriyorlar. Eskiden üniversitelerde mantar panolara asılan “ev arkadaşı aranıyor” ilanları yardımıyla çözülmeye çalışılan bu sorun, teknolojinin ilerlemesiyle internet yardımıyla çözülüyor. sahibinden.com'daki emlak kategorisinde yer alan “ev arkadaşı” kriterini işaretleyerek; evi bulan öğrenciler arkadaş arayabiliyor, ucuz ev arayan öğrenciler ise bu kriteri seçerek uygun ilanları hızlıca listeleyebiliyor. Şu an platformda bulunan binden fazla ilanla, binlerce kişi ev arkadaşını arıyor.
 
Evlerin fiyatları da olanaklarına, evde kalan kişi sayısına, evin konumuna göre değişkenlik gösteriyor. 100 TL'ye de 1.300 TL'ye de ev bulmak mümkün. Ev arkadaşı arayan öğrencilerin verdiği ilanlar incelendiğinde; ilk etapta evin konumunun detaylı olarak anlatıldığı, okula uzaklığı ve toplu taşıma araçları ile ulaşım koşullarının ayrıntılarının belirtildiği gözlemleniyor. Ardından evin sahip olduğu imkanlar anlatılıyor ve fotoğraflar ilana ekleniyor. İlanlarda özellikle belirten kriterlerden biri de ısınma durumudur. Elektrikle ısınılan evlerde ayda ödenecek ortalama tutar da ilana eklenmiş durumda. Bazı ilanlarda evdeki internet bağlantısı, evde bulunan elektronik eşyaların ayrıntıları, çelik kapıya sahip olması, evde bulunan oyun konsolları gibi evin temel özelliklerinin yanında sahip olduğu ekstra farklılıklara da yer veriliyor.
 
Evle ilgili özelliklerin ardından ev arkadaşı arayan öğrenciler; okudukları okul, kaçıncı sınıfta oldukları gibi bilgileri de ilana ekliyorlar. Daha sonra ise ev arkadaşlarından beklentilerini iletiyorlar. Sigara kullanılmaması, kiranın zamanında ödenmesi, hayvan beslenmemesi, düzenli ve temiz olunması ilanlarda göze çarpan beklentilerden bir kaçı. Bazı öğrenciler yanında kalacak arkadaşının ailesi ile de tanışmak istiyor.
 
Kısaca öğrencilerin ev de ev arkadaşı da bulmaları artık çok kolay. Türkiye'nin neresinde olurlarsa olsunlar ev bulmak için sahibinden.com'da yer alan ilanları incelemeleri yeterli.

Geri Dön