25 / 04 / 2024

Şahin: Hayatımda hiç villam olmadı

Şahin: Hayatımda hiç villam olmadı

Mehmet Ali Şahin, eski Akfırat Belediyesi Muhasebe Müdürü Şahin Yiğit'in kendisine altın kaplama tabanca ve yakınına bir villa hediye edildiği iddiası üzerine harekete geçti



Şahin, 'TBMM Başkanlığı için ismim geçtiği sırada böyle bir iddianın hem de mahkemeye verilen bir dilekçe ile gündeme getirilmesinin siyasi amaçlı olabileceğini düşünüyorum. Cezai ve hukuki yollara başvuracağım. Hayatta villam olmadı. Bir villanın değeri nedir onu bile bilmem' diye konuştu.

Şahin, şunları söyledi: 'Böyle bir süreçte, şahsımla ilgili çok çirkin bir kuşku doğuruyor. Bu şahısla ilgili hukuki ve cezai yollara başvurarak, uğradığım zararın tazminini isteyeceğim. Herhangi biri değilim. Hiç aslı astarı olmayan çok çirkin iddialar atılıyor. Bir kere villa cepte taşınan bir şey mi ki bana villa hediye ediliyor? Böyle bir villa var ise bunu bilmem lazım! Altın kaplama tabanca hediye edilmiş şahsıma... Böyle bir silahtan bilgim yok. Benim tek bir silahım var o da Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün hediye ettiği silah. Onu da henüz açmadım, çünkü silah kullanmayı bilmem. Bir belediye başkanı, kendisini ziyarete gelene villa hediye eder mi? Villa nasıl hediye edilir? Benim hayatta hiç villam olmadı, villanın değerini de bilmem. İddiaların siyasi amaçlı olabileceğini düşünüyorum, üzerine gideceğim.

AKP ADAYINI YARIN AÇIKLAYACAK
Şahin mi Toptan mı?
TBMM Başkanlığı için salı günü yapılacak seçime aday olacak isimlerin başvurusu yarın sona eriyor. Yarın hem AKP grubunu hem de MYK'yı toplayacak olan Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin destekleyeceği ismi netleştirerek kamuoyuna duyuracak. Partide ibre, eski Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ve TBMM Başkanı Köksal Toptan arasında gidip geliyor. Erdoğan'ın, duygusal olarak Şahin'den yana olduğu belirtilirken, Kürt açılımı sürecinde muhalefeti karşısına almamak için Toptan'la yola devam edebileceği de ifade ediliyor.

TBMM Başkanlığı için ilk başvuran isim, Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç olmuştu. Şu ana kadar ikinci bir başvuru yapılmadı. CHP ve MHP, Köksal Toptan'ın yeniden aday gösterilmesi halinde bu ismi destekleyeceklerinin sinyalini vermişlerdi. AKP'nin başka bir ismi aday göstermesi halinde, hem CHP'nin hem de MHP kendi adayları ile seçime katılacakları belirtiliyor.
Toktar ÇEKİÇ/Akşam


Geri Dön