26 / 04 / 2024

Şahinbey Belediye Meclisi Ekim toplantısında imar tartışıldı!

Şahinbey Belediye Meclisi Ekim toplantısında imar tartışıldı!

Güneykent mahallesi park ve yol imar değişikliği projesine itiraz eden Mehmet Dokbay madde ile ilgili olarak,“ Görüşülen bu maddeye itiraz ediyorum çünkü bizler belediye olarak yeşil görünen tüm alanı yıkıyoruz, yok ediyoruz. " dedi.



Meclis Başkan Vekili Filiz Üzücü’nün başkanlığında toplanan Şahinbey Belediye Meclisi yapılan yoklamanın ardından 8 gündem maddesini görüştü

Görüşülen gündem maddelerinden Güneykent mahallesi park ve yol imar değişikliği projesine itiraz eden Mehmet Dokbay madde ile ilgili olarak,“ Görüşülen bu maddeye itiraz ediyorum çünkü bizler belediye olarak yeşil görünen tüm alanı yıkıyoruz, yok ediyoruz. Çalışma yapılan bu alana villa yapılacağını belirtiyorlar. Bizler bu imarı desteklersek eğer imar kanunlarında yasak olan işlere destek vermiş gibi görünerek suç işlemiş olacağız. Zamanında bu arsanın vatandaşa ait olunduğu bilinmiyor mu da şimdi vatandaş belediyeye dava açıyor. Acaba orada ki arsası olan vatandaşa rant mı sağlamaya çalışıyoruz diye düşünmeden edemiyorum. Benim amacım mahkeme kararına saygısızlık etmek değildir. Benim amacım yeşillendirilen alanların yok edilmemesidir. “ dedi.

Konu ile ilgili  imar komisyon Başkanı Cuma Güzel;”  Bizlerin kimseye rant sağlamak için uğraştığı yok. Ancak biz belediye olarak, o arsa sahibi vatandaşımız ile anlaşma yoluna gitmeliyiz. Çünkü vatandaş bizi belediye olarak mahkeme vermiş ve elimizde mahkeme kararı vardır. Bizlerde bu kararı uyguluyoruz. Bizler mahkeme kararına da vatandaşımıza da saygı duyarak hareket ediyoruz.” diye cevap verdi.

Konu ile ilgili söz alan Hasan Türk;”Alınan mahkeme kararına bir şey dediğimiz yoktur. Ancak bizlerin merak ettiği bir konu belediye neden vatandaşın malına saygı duymuyor da vatandaştan izinsiz onların malının üzerinde istediği gibi işlem görüyor. Bizler belediye olarak neden vatandaşın özel mülkiyetiyle oynuyoruz. Kamu malı olmayan veya kamulaştırılmayan arsalara yapılar yapıyoruz. Bizler CHP Grubu olarak kamulaştırılmayan alanlarda işlem yapmaya karşıyız” dedi.

CHP meclis üyesi Mehmet Dokbay , Mavikent mahallesinde yapılacak olan imar değişikliğine itiraz etti.

Dokbay;” Neden sürekli imar plan değişikliği yapılıyor. Çünkü bizler o maddeleri mecliste onaylıyoruz. Ancak alanda değişiklikler söz konusudur. Örneğin bu alanda ki yer önce neden 1 metre olarak belirtildi ve oylandıda sonra alanda neden 1,5 metre olarak yapıldı ?” dedi.

Cuma Güzelitirazlara cevaben;” Burası ticari bir alandır ve kimsenin şahsı adına değişiklik yapılmıyor ve kamu yararına çalışmalar yapılıyor” dedi

Şencan,Çamlıca konutlarında yapılan yola dikkat çekti.

Gündemdışı konuşmalarında söz alan Hasan Şencan;”Çamlıca konutlarında her vatandaşı düşünerek çalışmalar yapılıyor . Ancak engelliler için bir yol yapılmış girişi var . Bu yolun inişi sıkıntılı, engelli vatandaşımız kendisinibu yoldan aşağı bıraktığı zaman bir yere çarpmadan durması imkânsız. Burada ki çalışmaları yaparken ilgili birimler bunlara dikkat etmeden yapmış olmalılar. Yapılarımızda bunları yaparken dikkat etmeliyiz ve bu alanda yapılan bu yolun düzeltilmesini talep ediyorum” dedi.

Başkan Vekili Filiz Üzücü;” Gereken işlemlerin yapılması ile ilgili birimlere iletilecektir. İlgili müdürlükler yapılan yanlışlıklarla ilgili düzenlemeler yapılacaktır” dedi.

Yapılan oylamalarda 5  madde oy çokluğu ile kabul edilirken, 4 madde oy birliği ile kabul edildi.



Gaziantep Ekspres 


Geri Dön