24 / 04 / 2024

Şahinbey Belediyesi Haziran ayı toplantısı gerçekleşti!

Şahinbey Belediyesi Haziran ayı toplantısı gerçekleşti!

Şahinbey Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısının 1. oturumu Şahinbey Belediyesi Meclis Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun başkanlığında belediye meclis salonunda yapıldı.




Şahinbey Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısının 1. oturumu Şahinbey Belediyesi Meclis Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun başkanlığında belediye meclis salonunda yapıldı.


Şahinbey Belediye Meclisi ilk oturumu yapılan yoklamanın ardından bir önceki birleşime dair meclis tutanak özetlerinin oylanmasıyla devam etti. Gündeme alınan 13 maddenin 9’u İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na, 3’ü Plan Bütçe Komisyonuna sevk edilirken, İlçemiz sınırları içerisindeki okullarda TEOG ve LYS sınavında ilk 10’a giren öğrencilerin Bosna Hersek’e gezi amaçlı gönderilmesi teklifi de oy birliği ile kabul edildi.


Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Şahinbey Belediye Meclisi 2. oturum toplantısını 3 Haziran 2016 Cuma günü saat 16.00'da yapmak üzere birinci oturumun kapanışı verildi.



Şahinbey Belediyesi




Haber Gaziantep Ekspres Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Gaziantep Şehitkamil belediyesi Haziran ayı meclis toplantısının ikinci oturumu Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu başkanlığında toplandı. 


Belediyenin 23 taşınmaz mülkünün satışa çıkarılması Haziran meclisinin ikinci oturumunda gündeme geldi. Bu maddenin daha önce gündeme alındığını söyleyen CHP meclis üyesi Mehmet Sucu; "Bu mülklerin ada bazlı satılmasına daha önce onay vermiştik. Burada belediye mülklerinin satışına red vermiyoruz. Torba yasa gibi ne bulduysanız içine atmışsınız. Bu nedenle red veriyoruz. Kamuoyunun bunu böylece bilmesi gerekir" dedi. 


"Yaptık, satamadık" 


CHP meclis üyesi Mehmet Sucu'ya cevap veren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu; "Gazikent'te konut yaptık, satamadık. Zeytinli de konut yaptık, satamadık. Özel sektörün önünü açmak için bu yola başvurduk. Daha önceki meclislerde de söylemiştim. Konutu ya  TOKİ  yapmalı, yada özel sektör yapmalı. Belediye olarak bizler inşaat işini yapmamalıyız" dedi. Haziran meclisinde 10 madde karara bağlandı.Bir maddeye de komisyomn çalışmaları bitmediğinden süre verildi. Şehitkamil Belediye meclisi Ramazan ayını tatil ederek, sonraki oturumunu Ağustos'ta toplamak üzere dağıldı. 



Gaziantep Ekspres


Geri Dön