29 / 03 / 2024

Şahinbey Belediyesi Mavikentte 1000 dar gelirli aileyi ev sahibi yaptı!

Şahinbey Belediyesi Mavikentte 1000 dar gelirli aileyi ev sahibi yaptı!

Şahinbey Belediyesi tarafından 6 ay önce 1000 dar gelirli ailenin kuraile ev sahibi olduğu Mavikent'te 1000 konutun daha kurası noter huzurunda Aileve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in de katılımı ile gerçekleştirildi....



Şahinbey Belediyesi tarafından 6 ay önce 1000 dar gelirli ailenin kuraile ev sahibi olduğu Mavikent'te 1000 konutun daha kurası noter huzurunda Aileve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in de katılımı ile gerçekleştirildi.


Şahinbey Belediyesi'nin aylık 400 TL taksitle dar gelirli ailelerin evsahibi olduğu Mavikent Konutları kura çekilişi Karataş'taki Şahinbey SporSalonu'nda yapıldı. 12.225 kişinin başvuru yaptığı kura töreninde 1000 aileevlerine kavuştu. İsimlerin okunmasıyla büyük bir mutluluk yaşayan aileler,sevinç gözyaşları döktü. Ev sahibi olan aileler, sevinçlerini aile fertlerinesarılarak yaşadı.


Şahinbey Belediyesi Mavikent konutları kura çekilişine Aile ve Sosyal PolitikalarBakanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Milli Eğitim Eski Bakanı VehbiDinçerler, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Sarı, MehmetErdoğan, Derya Bakbak, Halil Mazıcıoğlu, Ali Şahin, Şahinbey İlçe KaymakamıUğur Turan ve Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, İl Genel Meclis BaşkanıMenderes Karaduman, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, AK Parti Şahinbey İlçeBaşkanı Osman Toprak ve vatandaşlar katıldı.


BaşkanTahmazoğlu, "Evsiz Vatandaşımız Kalmasın Diye 20 Bin Konut Birden Yapacağız"


Açılış konuşması yapanŞahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Belediyesi'nin 4,5 yılönce 92 Milyon TL olan bütçesinin olduğunu ve bu bütçenin 1,5 katı borçlagöreve başladıklarını hatırlatarak, "İşçimize, Müteahhitlere ve devleteborcumuz vardı. İlk olarak bütçemizi düzelttik. 2 yıl içerisinde borcumuzuntamamını ödedik. 4 yılda bütçemizi 7 kat arttırarak, 637 milyon 350 bin TL'yeçıkardık. Bu şunu ifade ediyor. Türkiye'de tüm il ve ilçe belediyeleri ile 16Büyükşehir'in 10 tanesinden daha büyük bir bütçeyi ifade ediyor. Bu bütçemizinyüzde seksenini yatırım bütçesi olarak kullanıyoruz. Bütçesini yatırıma enfazla ayıran belediyeyiz. Bunları sizlerin desteği ile yapıyoruz. Yine yüzdesekseni çarpık yapılaşmanın olduğu ilçemizde Türkiye'nin en kapsamlı kentseldönüşüm çalışmasını yapıyoruz. 5 bölgede yaptığımız kentsel dönüşümde 278Milyon TL'lik kamulaştırma yaptık. 2610 evin yıkımı gerçekleştirdik. Yaptığımızçalışmalarla Türkiye'de enleri geliştirmeye çalışıyoruz. Belediye olarak 5 binkonut birden yapıyoruz. 40 yıllık bir sorun olan şehir içindeki ototamircilerimiz şehir dışına taşımak adına 1001 işyeri olan Şahinbey SanayiSitemizi bu yıl içinde tamamlıyoruz. Burada esnafımızı işyeri sahibi yapmakadına bakanlarımızın desteği ile yönetmelikte değişiklik yaptırarak yüzde 20'sipeşin geri kalanı 10 yıl vadeli olarak işyeri sahibi olmalarını sağlıyoruz. 371yeni park yaptık. Türkiye'nin en büyük parkı olan 1 Milyon 700 bin metrekarebüyüklüğünde Yeşilvadi Parkını yapıyoruz. Yanı sıra 12 kilometrelik 50 metregenişliğinde yol inşa ediyoruz. Burada 35 bin konutluk projemiz devam ediyor.Tarih Şahinbey'de canlanıyor dedik. 7 kilometrelik sokak sağlıklaştırma vecephe yenileme çalışması yapıyoruz" dedi.Başkan Tahmazoğlu, eğitime de önem verdiklerini belirterek, "ŞahinbeyBelediyemiz bünyesindeki gençlik merkezi ve sosyal tesislerimiz 150 bin kişilikkursiyer sayısı ile Türkiye'nin en büyük kampusu durumunda. Şuanda 61 sosyaltesisimizde 30 ayrı branşta 34 bin 600 kursiyerimiz eğitim almaktadır. Buradatoplanmamızın sebebi hiç aklında ve hayalinde ev sahibi olmayı dahi düşünemeyenvatandaşlarımızın ev sahibi olmasını sağlamaktır. İlk olarak Serinevler'de 250vatandaşımızı aylık 250 TL taksitle ev sahibi yaptık. 3500 vatandaşımız başvuruyaptı. Baktık talep fazla Mavikent konutlarımızda bundan 6 ay önce bin ailemizikonut sahibi yaptık. Orada sizleri konut sahibi yapmaya devam edeceğiz diye birsöz vermiştik. Bugün bu sözümüzü tuttuk bin ailemizi daha ev sahibi yapıyoruz.Talep çok fazla olduğu için böyle gitmesin diye, Şuanda 20 bin kişilik birkonut projesi üzerinde çalışıyoruz. Böylelik beklide kura çekmeden her isteyeniev sahibi yapmak istiyoruz. Amacımız hiç kimseyi boş çevirmemektir. Başbakanımızındesteği ile yaptığımız tüm bu çalışmalarımızda yanımızda ve destekçimiz olanAile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Fatma Şahin'e, Valimize, veMilletvekillerimize çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.


Milli Eğitim eskiBakanı Vehbi Dinçerler Şahinbey Belediyesi'nin özellikle akıllı ve başarılıçalışmalarını kutlamak için törene katıldığını belirterek, "Şahinbey ilçesindeyapılanları duyup görünce dua ettim ve bir kere daha dua ediyorum. Buradakibelediyelerimizin, Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, başarılıçalışmaları örnek projeleri, Türkiye'nin diğer il ve ilçe belediyelerine çokgüzel örnek olmuş. Başkan Tahmazoğlu'nun verdiği ölçüler tam olarak halkıntabanını gösteriyor. Yani gariban, çaresiz ve sıkıntılı insanları anlatıyor. Şimdisoruyorum çaresizleri ve garibanların sahibi kimdir? Tabiî ki önce Allah amasonra devlettir, hükümettir ve onun arkasından da yerel yönetimlerdir. İştebugün Şahinbey belediyesini görüyoruz. Şimdi sahipsizlere ve garibanlara hizmeteden, sahip çıkan her emeği hepimizin taktir edip yüceltmesi gerekiyor. Benbaşkan Tahmazoğlu'na inşallah bundan sonra 5 bin evin kurasını çekersinizdedim, o dedi ki 20 bin yapacağız. Bundan daha güzel bir vaat olur mu? İşte buvaadin gerçekleşmesi için burada bulunan, valimize, milletvekillerimize veözelliklede çok değerli bakanımız Fatma Şahin'e çok büyük görevler düşüyor.Zaten emeklerini esirgemiyorlar, sonuna kadar da destekliyorlar ve budesteklerin devamını diliyorum" dedi.


Törende konuşan ValiErdal Ata Başkan Tahmazoğlu her alanda başarılı hizmetlere imza attığını ifadeederek, "Belediye başkanımızın yaptığı hizmetleri kendisinden dinledikten sonradoğrusu söyleyecek söz bulamıyorum. Ben il valisi olarak belediye başkanımızıtebrik ediyorum ve bu başarılı çalışmalarından dolayı kutluyorum. Türkiye'deçağdaş ve modern belediyeciliği, sosyal belediyeciliğin nasıl yapılmasıgerektiğinin en güzel örneğini Şahinbey ilçesinde verdiği için başkan MehmetTahmazoğlu gerçekten her tebriki hak ediyor. Şahinbey belediyemizde parklar,bahçeler, kentsel dönüşüm, kültür merkezleri, spor tesisleri, eğitim alanlarıve okulların tamir bakımı gibi aklınıza gelebilecek her alanda ŞahinbeyBelediyemizin faaliyetlerini görebiliyoruz. Bugün burada bin tane dar gelirliailemiz konut sahibi olacak ama belediye başkanımızın kendisine koyduğuhedefler çok daha yüksek. Zaman zaman bir araya geldiğimizde konuşuyoruz vekentsel dönüşüm konusunda Şahinbey Belediyesi Türkiye'de örnek gösterilen birbelediyedir. Ama konutların yüzde 70-80'i gece kondu olan bir yerde kentseldönüşüm projesini uygulamak ta gerçekten çok zor olmasına rağmen BaşkanTahmazoğlu bu çalışmaları başarıyla yürütüyor. Bizlerde yapılan bu kentseldönüşüm alanlarında okul ihtiyacının karşılanması için 2014 yılında arsasıbitmiş olanların hemen inşaatına başlayıp yıl sonuna kadar bitirmeyihedefliyoruz" diye konuştu.


Törende konuşan BakanFatma Şahin her alanda verilen sözlerin artık yerine getirildiğini ifadeederek, "6 ay önce bu salonda sizlere bir söz verdik. Buradan çıkan arkadaşlarımıza'Üzülmeyin değerli başkanımız 6 ay sonra yine bu kurayı çekecek' dedik. SayınBaşbakanımızdan aldığımız talimat yönetim şeklimiz verdiğin sözün arkasındadurmak, ne aldanan nede aldatan olmaktı. İte 6 ay sonra bugün burada bu bunuyapıyorsak en büyük göstergedir diye düşünüyorum. 11 yıl oldu sizlerin bizeverdiği güçle Başbakanımızın liderliğinde bir söz verdik. Üşüyen çocuğun eliniısıtacağız, üşüyen yürekleri ısıtacağız, gönüllere dokunacağız. İnsan odaklıçalışacağız dedik. Şairin 10 yıl önce hayal diye söylediği ne sen ben farkıolsun ne zengin fakir farkı olsun kış günü herkesin evi barkı olsun. Sözlerinikendi siyasetimizin bir parçası yaptık. Merkeze insanı koyduk. İnsanımızıseviyoruz, insanımızın bölgesi ne olursa olsun cinsiyeti yaşı ne olursa olsunveya engelli engelsiz olusun eşrefi mahlukat olarak doğan her canlı yaşamın eniyisini hak ediyor. En iyi evlerde yaşamalı, en iyi okullara gitmeli, en iyisağlık imkanlarına ulaşmak zorunda. Bütün insanımız aynıdır ve biraz fırsateşitliği verdiğinizde insanlarımız mucizeler yapabiliyor. İşte biz 10 yıldanberi anaların duasıyla ülkemizdeki hayalleri, hedefe, hedefleri gerçekleredönüştürdük ve çok şey yaptık. Bu gün 11 yılın sonunda anlımız ak, başımız dik,yaptıklarımızın hesabını vermek ve yapacaklarımızı anlatmak üzerehuzurlarınızdaysak sizlerle beraber bir tarih yazıyoruz" dedi.


Bakan Şahin ŞahinbeyBelediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun ufuk ve vizyonundan övgüyle bahsederek,"Sayın başkanımız Mehmet Tahmazoğlu söyledi, ufuk ve vizyon başka bir şey. Herdefasında kura çekiliyor, ve ev çıkmayan kardeşlerimiz üzülüyor. Buinsanlarımıza empati yapıyorum, onların yerine kendimi koyuyorum, kiracı olanbirinin ev sahibi olması kadar doğru bir hayal ve hedef yoktur. Artık bizbaşkanımız Tahmazoğlu kura çekmeden işi bitireceğiz diyor, bizde herkesin busalondan mutlu ve huzurlu ayrılmasını istiyoruz. Bunu hep birlikte başaracağız.6 ay önce bende bütün gücümle şehrimin hizmetkarı olduğumu söylemiştim. Binkonut için hemen yeni vize verdik ve onayladık. Şimdi yerlerini ve mekanlarınıbelirliyoruz. Şuana kadar bütün Türkiye'de 600 bin sosyal konut yapıldı. 42milyon metre kare yeşil alan yapıldı. Okulu, camisi, alışveriş merkezi ve spormerkezleri ile bu şehir en büyük örnektir. Şehre nereden girerseniz girin gribulutlar ile giriyordunuz. Şehrin her tarafından çarpık kentleşme ve şehrin hertarafından bir odanın içerisinde mutfak, yatak odası, çalışma odası misafir odası lavabonun olduğu yaşam alanlarıvardı. Bu böyle devam edemez ve etmemeli. İşte biz bu çalışmaları çok dahagüçlü bir şekilde devam edeceğiz. Ve halkımızın hayır duasını aldığımız sürece,garibin gurebanın, fakirin fukaranın kimsesizlerin kimi oldukça yüce Mevla dayolumuzu açık ediyor. Hep birlikte bu güzellikleri yaşıyoruz" diye konuştu.


Bakan Şahin ŞahinbeyBelediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun çıraklık ve kalfalık döneminde önemlibaşarılara imza attığına işaret ederek, "Belediye başkanlığı zor iştir veherkes belediye başkanlığı yapamaz. Parayı, bilgiyi ve insanı yöneteceksiniz vehayır duası alacaksınız. Melih Gökçek Başkanımızın çok güzel bir sözü var vediyor ki esas diyor büyük işleri ben ikinci dönem yaptım. Başkan Tahmazoğlu isebunu ilk döneminde bunları yaptı ikinci döneminde neler yapacak onları da hepbirlikte göreceğiz" şeklinde konuştu.


http://www.sahinbey.bel.tr/



Geri Dön