26 / 04 / 2024

Şahinbey Belediyesi, Şahin Parkı'nı kiraya veriliyor!

Şahinbey Belediyesi, Şahin Parkı'nı kiraya veriliyor!

Şahinbey Belediyesi Güneykent Şahin Parkı'ndaki park kompleksini 5 yıllık kiraya verecek. Aylık 50 bin TL'lik kirası bulunan parkın ihalesi 18 Mayıs 2011 saat 15.00'da yapılacak



Verilen ilan şu şekilde;

Madde 1 - Mülkiyeti Belediyemize ait olan, aşağıda sıra no, mahalle, niteliği, ihale tarihi, muhammen bedeli ve % 3 geçici teminatı belirtilen taşınmaz, Belediye Encümen toplantı salonunda yapılacak ihaleyle kiraya verilecektir.
 
Güneykent Şahin Parkı'ndaki park kompleksini 5 yıllık kiraya verecek. Aylık 50 bin TL'lik kirası bulunan parkın ihalesi 18 Mayıs 2011 saat 15.00'da yapılacak.
 
İhalelere iştirak etmek isteyen istekliler, en geç; 18/05/2011 Çarşamba günü saat 11:00'e kadar şartnamede istenen belgeler ile birlikte Belediyemiz Emlak İstimlak Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir. Şartname bedeli 500,00 TL.dir.
Madde 2 - İhale 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 36 maddesi gereğince Kapalı Teklif Arttırma Usulü İhale yoluyla yapılacaktır.
Madde 3-Kiralanan yerlerin kira süresi,  5 (Beş) yıldır.
Madde 4- İhaleye Katılabilecekler:
Söz konusu ihaleye, İhale yasasında belirtilen niteliklere haiz olan özel ve tüzel kişiler katılabilecektir. İhaleye katılmak için 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ve bu kanunun 74ncü maddesine dayanılarak çıkarılan yönetmenlikte belirtilen niteliklere haiz olmak, yine anılan kanun ve yönetmenlikte açıklanan biçimde teklifte bulunmak, geçici teminatı yatırmak ve istenilen belgeleri bulundurmak şarttır.
Madde 5. İhaleye Katılamayacaklar
2886 sayılı kanunun 6.Maddesinde yazılı kimseler ile 83.maddede belirtilen şahıslar gerek doğrudan gerekse  bir vasıta ile ihaleye giremezler. Bu yasağı saymayarak ihaleye girenler arttırmaya girmiş ve üzerine ihale yapılmış bulunursa, ihale bozularak muvakkat teminatı, sözleşme yapılmış ise sözleşmesi feshedilerek kesin teminatı irad kaydedilir.
Madde 6- İdare ihaleyi yapıp yapmamakta ve uygun bedeli tespitte serbesttir. İhale komisyonu gerekçesini belirtmek suretiyle ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. İdarenin ve Komisyonun ihaleyi yapmama kararına itiraz edilemez.
Madde 7-  İhaleye Katılacaklardan İstenen Belgeler :
7.1 - Aşağıda bahsi geçen belgeler dosyaya konularak, Belediyemiz Emlak İstimlak Müdürlüğüne teslim edilecektir.
İhalenin yapıldığı yıl içinde alınmış ve belgelerin aslı veya noter tasdikli sureti olmak kaydıyla;
a) Teklif mektubunu içeren İç Zarf
b) Geçici Teminat miktarının ödendiğine dair makbuz veya limit dahili Banka Teminat Mektubu,
c) Tebligat için adres beyanı
d) İrtibat için telefon numarası ile varsa faks numarası ve e-posta adresi
e) Gerçek kişi olması halinde İkametgah Belgesi (Türkiyede oturduğuna dair kanuni ikametgah belgesi) (2011 yılında alınmış)
f) Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasın veya ilgili meslek odası belgesi (2011 yılında alınmış)
1) Gerçek kişi olması halinde, kayıtlı olduğu Ticaret veya Sanayi Odasından ya da Esnaf ve Sanatkarlar Odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge
2) Tüzel kişi olması halinde, ilgili mevzuatı gereği kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yolda alınmış, tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge
g) Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri
1) Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi,
2) Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri ve kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri
h) - Teklif veren isteklilerin ilk ihale ilanından sonra ve ihale tarihinden önce alınmış vergi borcunun olmadığını gösterir yazılı belge
ı) Teklif veren isteklilerin ilk ihale ilanından sonra ve ihale tarihinden önce alınmış SGK borcunun olmadığını gösterir yazılı belge
i) - Gerçek kişi olması halinde, Nüfus cüzdan fotokopisi,
j) Vekâleten ihaleye katılma halinde, vekil adına düzenlenmiş ihaleye katılmaya ilişkin noter onaylı vekâletname ile vekilin noter tasdikli imza beyannamesi,
k) İhaleye iştirak edecek tarafından her sayfası imzalanmış şartname,
l) Şartnamenin satın alındığına dair makbuz,
m) Belediyemize borcu olmadığına dair ilk ihale ilanından sonra ve ihale tarihinden önce alınmış belge (Mali Hizmetler Müdürlüğünden alınmış),
n) Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler;
Bankalardan temin edilecek belgeler:
5 yıllık Muhammen bedelin %10 undan az olmamak üzere, istekli tarafından belirlenecek tutarda bankalar nezdindeki kullanılmamış nakit veya gayri nakit kredisini yada üzerinde kısıtlama bulunmayan mevduatını gösteren banka referans mektubu ,
o) Ortak girişim olması halinde, noter tasdikli ortak girişim beyannamesinin ve iş ortaklığını oluşturacak gerçek veya tüzel kişilerin her biri tarafından ilgisine göre (1,2 ve 13 maddelerinde istenen belgeler hariç)  istenen belgelerin ayrı ayrı verilmesi zorunludur.
Madde 8 - Bu ihaleye ait Geçici Teminat 90.000 TL. (Doksanbin Türk Lirası) dir. Geçici Teminat,  tahmini bedelin %3üdür. Geçici Teminat 5(beş) yıllık tahmin edilen bedel üzerinden alınır. İhale Komisyonu ihale sırasında %3 Geçici Teminatın teklif edilen bedele göre tamamlanmasını isteyebilir. Bu durumda isteklilerin teklif ettikleri bedele göre Geçici Teminatı tamamlamaları gerekmektedir. Teminatı yeni duruma göre tamamlamayanlar ihale komisyonu tarafından salondan çıkarılır, ihale teminatını tamamlayan isteklilerle devam ettirilir.
Geçici veya Kesin teminat olarak kabul edilecek değerler;
a) Tedavüldeki Türk Parası
b) Bankalar ve özel finans kurumlarının verecekleri süresiz teminat mektupları,
c) Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet iç borçlanma senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler (nominal bedele faiz dahil edilerek ihraç edilmiş ise bu işlemlerde anaparaya tekabül eden satış değerleri esas alınır).
Bankalar ve özel finans kurumlarınca verilen teminat mektupları dışındaki teminatlar istekliler tarafından Türk Lirası olarak Mali Hizmetler Müdürlüğü Veznesine nakden yatırılabileceği gibi T.C.Vakıflar Bankası Gaziantep Merkez Şubesi IBAN N:TR **********************48 nolu Belediyemiz hesabına da yatırılması zorunlu olup; bunlar komisyonca teslim alınamaz.
Madde 9 - Kesin Teminat, tahmini bedelin %6sıdır. Kesin Teminat 5(beş) yıllık tahmin edilen bedel üzerinden alınır.
Madde 10 - Tekliflerin Hazırlanması: Kapalı teklif usulünde teklifler yazılı olarak yapılır. Teklif mektubu, bir zarfa konulup kapatıldıktan sonra zarfın üzerine isteklinin adı, soyadı ve tebligata esas olarak göstereceği açık adresi yazılır. Zarfın yapıştırılan yeri istekli tarafından imzalanır veya mühürlenir. Bu zarf geçici teminata ait alındı veya banka teminat mektubu ve istenilen diğer belgelerle birlikte ikinci bir zarfa konularak kapatılır. Dış zarfın üzerine isteklinin adı ve soyadı ile açık adresi ve teklifin hangi işe ait olduğu yazılır.
Teklif mektuplarının istekli tarafından imzalanması ve bu mektuplarda şartname ve eklerinin tamamen okunup kabul edildiğinin belirtilmesi, teklif edilen fiyatın rakam ve yazı ile açık olarak yazılması zorunludur. Bunlardan herhangi birine uygun olmayan veya üzerinde kazıntı, silinti veya düzeltme bulunan teklifler reddolunarak hiç yapılmamış sayılır.
Madde 11- Tekliflerin Verilmesi: Teklifler ilanda belirtilen saate kadar, sıra numaralı alındılar karşılığında komisyon başkanlığına verilir. Alındı numarası zarfın üzerine yazılır. Teklifler iadeli taahhütlü olarak da gönderilebilir. Bu takdirde dış zarfın üzerine komisyon başkanlığının adresi ile hangi işe ait olduğu, isteklinin adı ve soyadı ile açık adresi yazılır. Posta ile gönderilecek tekliflerin ilanda belirtilen saate kadar komisyon başkanlığına ulaşması şarttır. Postadaki gecikme nedeniyle işleme konulmayacak olan tekliflerin alınış zamanı bir tutanakla tespit edilir.
Komisyon başkanlığına verilen teklifler herhangi bir sebeple geri alınamaz.
Madde 12 - Ödemeler:  İlk yıl kira beli ihale bedeli olup, takip eden yılar kira bedelleri ise bir önceki yıl kira bedelinin Türkiye İstatistik Kurumunca yayımlanan Üretici Fiyatları Endeksi (ÜFE) bir önceki yılın aynı aya göre yüzde değişim oranında arttırılması suretiyle bulunacak bedelden aşağı olmamak üzere Belediyemiz Encümenince belirlenir.
Kira ödemeleri aylık olarak yapılacaktır. Aylık kira ödemeleri ait olduğu ayın en geç 5ine kadar yapılacaktır.
Vadesinde ödenmeyen kira bedellerine, 21/7/1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkında Kanunun 51. maddesi gereğince belirlenen oranda gecikme zammı uygulanacaktır.
2 ay üst üste ödeme yapılmadığı taktirde bu durum İdare tarafından tek taraflı fesih sebebi sayılacaktır.
Kira süresinin sona ermesi veya sözleşmenin feshi halinde Kiracı, taşınmazı İdareye teslim etmezse, geçen her gün için cari yıl kira bedelinin %1 (yüzde bir)i oranında cezayı itirazsız olarak öder. Ceza ödenmesi taşınmazın kullanılmasına ve tahliyenin geciktirilmesine neden olamaz. Sonradan sözleşme ve şartnamede yazılı hususlara yapılan itirazlar kabul edilemez.
İhaleye iştirak edeceklere duyurulur.


Geri Dön