19 / 04 / 2024

Şahinbey Belediyesi'nden Çağdaş Mahallesi´ne sosyal tesis!

Şahinbey Belediyesi'nden Çağdaş Mahallesi´ne sosyal tesis!

Şahinbey Belediyesi tarafından Çağdaş Mahallesi’nde yaptırılan cami ve sosyal tesisinin temeli düzenlenen törenle atıldı. Şahinbey Çağdaş Mahallesi’nde gerçekleşen törene Şahinbey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz da katıldı...




Şahinbey Belediyesi tarafından Çağdaş Mahallesi’nde yaptırılan cami ve sosyal tesisinin temeli düzenlenen törenle atıldı.


Çağdaş Mahallesi’nde gerçekleşen törene Şahinbey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, daire müdürleri ve mahalle halkı katıldı. Kuran Tilaveti ile başlayan tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.


Tahmazoğlu: “Şahinbey Belediyesi’nin Resmi Olarak Yaptırdığı İlk Cami”


Törende konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, camilerin ibadethane olmasının yanı sıra insanların bir araya geldiği yerler olduğunu söyledi. Mahalle sakinlerinin uzun zamandır cami ve taziye evi taleplerinin bulunduğuna değinen Başkan Tahmazoğlu şöyle konuştu:


“Bugün Çağdaş Mahallemize yapılacak cami ve taziye evinin temelini atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bizim açımızdan da bazı ilkleri taşıyor. Daha önce belediyelerin cami yaptırmakla ilgili bir yetkileri yoktu. Hükümetimizin meclisimizden çıkardığı son kanunla artık belediyeler doğrudan cami yaptırabiliyorlar. Aslında ben eski sistemin devamından yanayım. Yani hayırseverlerin mahallelerine sahip çıkıp cami yaptırması bizim birinci tercihimiz. Mali imkanları olmayan zengin işadamları olmayan mahallelere de elbette Şahinbey Belediyesi olarak biz destek olmaya devam edeceğiz. Camilerimiz bizim toplandığımız bir araya geldiğimiz birlik beraberliğimizin ve dinimizin sembolü olan yerler, bunların yapılması çok önemli. Camimiz söylediğimiz gibi Şahinbey Belediyesi olarak resmi yaptırdığımız ilk camimiz olacak. Mimari olarak da eski mimari yapıyı Osmanlı ve Selçuklu Mimarisini yansıtacak. Dışı taş kaplama, kubbeli değil çatılı bir cami olacak. Altında taziye evimiz Kuran Kurslarımız olacak. Böylelikle mahallemizin bu ihtiyacını da karşılamış olacağız. Parkımızın en uç noktasına koyduk. Parkımız, camimiz, taziye evimiz halkımıza en iyi şekilde hizmet edecek. Camimizin şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”


Şahinbey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz’da Şahinbey Belediyesi’nin yaptığı çalışmaların çok önemli olduğunu söyleyerek cami ve taziye evinin Çağdaş Mahallesi’ne hayırlı olmasını diledi.


Konuşmaların ardından okunan dua ile Çağdaş Cami ve Taziye Evi’nin temeli atıldı.


Şahinbey Belediyesi


Geri Dön