19 / 04 / 2024

Şahinbey Belediyesi'nden ruhsatsız bölge açıklaması!

Şahinbey Belediyesi'nden ruhsatsız bölge açıklaması!

Şahinbey Belediyesi, geçtiğimiz günlerde gazetemizde yer alan "Türkiye'nin En Dar Sokağı" başlıklı haber için açıklama yaptı. Ruhsatsız olarak gelişen bölgede vatandaşların inşaatının bulunduğu ve bölgede sokak olarak bir çalışma olmadığını bildirdi.



Şahinbey Belediyesi, geçtiğimiz günlerde gazetemizde yer alan "Türkiye'nin En Dar Sokağı" başlıklı haberle ilgili bir açıklama yaparak, ruhsatsız olarak gelişen bölgede vatandaşların inşaatının bulunduğu ve planda o bölgede sokak olarak bir çalışma olmadığını bildirdi. 

Yapılan açıklamada, şu bilgiler verildi: Onaylı uygulamalı imar planlarında konut alanı olarak tanımlanmış bu bölgede resmi imar uygulamaları (parselasyon) işlemleri haricinde vatandaşların belediyemizden herhangi bir yapı ruhsatı almadan zaman içerisinde yapılarını buralara yapmışlardır. Bu yapıları yaparlarken de 6 parselin sahipleri kendi aralarında anlaşarak yaklaşık 2-3 metre genişliğinde bir sokak görünümünde alan bırakmışlardır. Kendi aralarında bırakmış oldukları bu yol resmiyette hiçbir şekilde bulunmamaktadır. 

Yakın bir zamanda da bu ada üzerinde yerleri bulunan başka 2 parsel sahibi haklarını kullanarak aldıkları ruhsat ile yapılarını yapmaya başlamışlardır. Böyle olunca da kendi aralarında bıraktıkları 2-3 metre genişliğindeki mesafeli sokak da tamamen kullanılamaz hale gelmiştir. 

Vatandaşların kendi kafalarına göre yapmış oldukları plan sonucu olarak ortaya çıkan bu sokak Belediyemize mal edilmeye çalışılmıştır. 

Belediyemizin yukarıda da belirttiğimiz üzere haberde geçen yerdeki sokak ile ilgili herhangi bir plan ya da projede yer almamaktadır. 



Güncel Gaziantep


Geri Dön