24 / 04 / 2024

Şahinbey Bozoklar Sosyal Tesisi hizmete açıldı!

Şahinbey Bozoklar Sosyal Tesisi hizmete açıldı!

Şahinbey Belediyesi tarafından, Bozoklar mahallesinde yaptırılan Bozoklar Sosyal Tesisi ve Parkı törenle hizmete açıldı. Törene katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vatandaşlarla kol kola halay çekti



Bozoklar mahallesinde yapılan açılış törenine; Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, Ak Parti Milletvekilleri Halil Mazıcıoğlu, Nejat Koçer, İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Belediye Başkan yardımcıları, AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Hakan Kurt, AK Parti Milletvekili adayları Fikret Murat Tural, Menderes Karaduman ve Serpil Kavrak ile mahalle sakinleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, sahneye çıkan kına gecesi ekibinin türküleriyle devam etti. Davul zurna eşliğinde söylenen türkülere eşlik eden Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve diğer protokol üyeleri oluşturulan halaya katılarak vatandaşlarla kol kola halay çekti. Kına gecesi ekibinin ardından sahneye, sosyal tesislerde eğitim gören çocukların oluşturduğu koro çıktı. Birbirinden güzel ilahileri seslendiren minikler dinleyicilerden alkış topladı.


ŞAHİNBEY’DE YIKMADAN YAPMAK ÇOK ZOR

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, seçim döneminde geldiği Bozoklar mahallesinde park ve sosyal tesis bulunmadığını gördüğünü, mahalleye sosyal donatılar getirmek için harekete geçtiklerini söyledi. Yapılan kamulaştırma neticesinde park ve sosyal tesis alanı oluşturduklarını ifade eden Tahmazoğlu, “Burada belediye olarak 1 metrekare yerimiz yoktu. Biz de kamulaştırma yapmak durumunda kaldık. Şahinbey de yıkmadan yapmak çok zor. Biz bu bölgede 5 bin 80 metrekare alanı kamulaştırdık. Bu alan içerisinde 5 katlı sosyal tesisimiz ve parkımızı yaptık, halen de kamulaştırma işlemleri devam ediyor. Bu bölgedeki vatandaşlarımız diğer her mahalledeki arkadaşımız gibi yapılan hizmetleri hak ediyor. Şu an açacağımız sosyal tesisimiz 69. tesis. Ben bu tesisimiz ve parkımızın vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.


“SİZLER İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve ekibine teşekkür ederek, yapılan hizmetlerin çok güzel olduğunu dile getirdi.

13 yıldır vatandaşa hizmet için çalıştıklarını dile getiren Şahin, şunları söyledi: “13 yıl önce Cumhurbaşkanımızın, kurucu liderimizin, sizlerin hayır dualarını almak için yola çıktık. Gecemizi gündüz, gündüzümüzü gece eyledik ve sizin yaşam kalitenizi artırmak için, sizin hayır dualarınızı almak için takım arkadaşlarımızla birlikte çok yüksek bir tempoda çalıştık. Bize verdiğiniz oyları helal ettirmek için, sizin başınızı eğdirmemek için büyük bir gayret gösterdik, büyük bir emek verdik. Gayretimiz devam ediyor sizler için çalışmaya devam ediyoruz, işte en güzel örnekleri bu yapılan hizmetler. Ben sosyal tesis ve parkımızın bu mahalleye, Şahinbey ve Gaziantep’e hayırlı olmasını diliyorum.”


“SİZ DAHA İYİ HİZMETLERE LAYIKSINIZ”

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de, Gazianteplilerin çok şanslı olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve ekibine verdiği emeklerden, yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederim. Bütün Gaziantepliler çok şanslı çünkü Türkiye’nin en başarılı belediye başkanları bu kentte. Bir bütün olarak, bir ekip olarak çalışıyorlar. En sıkıntılı bölgelerde dahi hakikaten çok güzel hizmet yapıyorlar. Her şey sizin için çünkü siz güzel insanlara hizmet demek, Hakka hizmet demek. Bende başkanlara bu güzel hizmetlere destek vermeleri için elimden geleni yapacağım çünkü siz en iyilerine layıksınız, çok daha iyilerine layıksınız. Şahinbey’de bu çarpık kentleşme yavaş yavaş yerini çok güzel bir kente bırakıyor."

Türkiye’de, AK Parti belediyeciliğinin elinin değdiği her alanda büyük başarı olduğunu anlatan Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu tesiste 7’den 70’e herkesin ihtiyacı düşünülmüş. Türkiye’nin en büyük sorunu işsizlik bu sorunun önüne geçmek için de meslek edinmek lazım. İşte burada meslek eğitimi verilecek. Bizim bu fakirlikten, cehaletten kurtulmanın tek yolu var eğitim, eğitimde fırsat eşitliği. İşte burada üniversite sınavlarına yönelik hazırlık kursları var. Onun için inşallah sizlerin güçlü desteği ile daha iyisini başaracağız. Bu güzel şehre, bu gazi şehre hizmet etmek bizim için büyük bir mutluluk.”

Konuşmaların ardından park ve sosyal tesisin açılışı yapıldı. Bakan Şimşek ve beraberindekiler açılışı yapılan tesisi gezerek kursiyerlerle sohbet etti



Milliyet 


Geri Dön