19 / 04 / 2024

Şahinbey Mavikent 4. Etap Konutları'nın temeli atıldı!

Şahinbey Mavikent 4. Etap Konutları'nın temeli atıldı!

Şahinbey Belediyesi tarafından dar gelirli aileler için yaptırılan Mavikent 4. Etap 1.203 konutun temeli Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katılımıyla atıldı. Şahinbey Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek olduğunu söyledi.



Şahinbey Belediyesi tarafından dar gelirli ailelerin ev sahibi olması için yaptırılan ve daha önceki 3 etaptan 2.340 ailenin yararlandığı Mavikent Konutları’nın 4’üncü etabının temel atma törenine, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanı sıra Milli Eğitim Eski Bakanı Vehbi Dinçerler, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, Şahinbey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Başkan Yardımcıları, Meclis üyeleri, İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu ve vatandaşlar katıldı.


BAKAN ŞİMŞEK: “ŞAHİNBEYLİLER BÖYLE BİR BAŞKANA SAHİP OLDUĞU İÇİN ÇOK ŞANSLI”


Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından başlayan programda konuşan Bakan Mehmet Şimşek,  Başkan Tahmazoğlu’nun altından kalkılması zor işleri başardığını söyleyerek, “Bazıları konuşur bazıları yapar. Başkanımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Gerçekten şuradaki görüntüye baktığımızda, bu bir lüks site değil ama aslında eski Türkiye’nin lüks siteleri böyle olurdu. Yeni Türkiye’nin sosyal konutları böyle oluyor. Ben bu konutların Gaziantep’imize ve hak sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum.  İnanıyorum ki önceki projelerde olduğu gibi çok kısa bir sürede bu projede hayata geçecek. Şahinbey Belediye Başkanımız gerçekten Türkiye’ye örnek bir başkan. Bunu abartmıyorum, başından büyük işlere giriyor fakat başarıyor bitiriyor. Bakın bin sanayicimizin sitesini bitirdi. Biz yerini bedava verdik ama helal olsun. Çünkü orada kardeşlerimiz çalışıyor, orada üretim oluyor ve şehir o kötü görüntüden trafikten kurtuldu. 30 bin kardeşimiz bu bin 200 konut için başvurmuş. Talebi görüyor musunuz, bu talep Şahinbey Belediyemizin konutları ne kadar iyi şartlarda yaptığını gösteriyor. Türkiye’nin en büyük parkından, en büyük sanayi sitesinden, en büyük konut projelerinden tutuver, kentsel dönüşümü de Şahinbey yapıyor. Siz çok şanslısınız, biz AK Parti teşkilatı olarak böyle bir belediye başkanımız olduğu için böyle bir kardeşimiz olduğu için kendimizi şanslı hissediyoruz. Allah’ın izniyle Şahinbey’in bu kötü görüntüsü, dış sıvası boyası olmayan içeride doğru dürüst yaşam koşulları olmayan bu gecekondulardan AK Parti Belediyeciliği sizi kurtaracak” dedi.


TAHMAZOĞLU’NDAN MAVİKENT 5. ETAP MÜJDESİ


Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ilçenin çok hızlı bir şekilde büyüdüğüne dikkat çekerek şöyle konuştu:


“Şahinbey ilçemiz hızla gelişiyor. 6 yıl önce göreve başladığımızda 700 bin olan ilçemizin nüfusu yaklaşık yüzde 60 artarak şuanda 1 milyon 100 bin kişiye ulaştı. Bu kadar kısa sürede bu kadar hızlı artış, çok kısa bir sürede Şahinbey’in planlı ve programlı büyümesi gerekiyor. Şu anda baktığımız zaman Şahinbey’de 6 yılda 66 bin yapılmış. Gerek belediyemiz, gerek  TOKİ  gerekse özel teşebbüsler tarafından bu kadar konut yapılmasaydı. Şahinbey’de kıyamet kopardı. Herkes ev bulamadığı için bir kısmı sokakta kalacak ev fiyatları inanılmaz bir şekilde yükselecekti. Onun için kendimize hem kentsel dönüşümü hem, konut yapımını görev edindik. Daha önce Mavikent 1. 2. Ve3. Etabı tamamlayarak 2 bin 340 ailemizi ev sahibi yaptık. Uygun ödemelerle vatandaşlarımız ev sahibi oluyor. Şimdide yine Mavikent 4. Etabın temelini atıyoruz ve bunun ardından 5. Etap konutları için bin 600 konutun projesi hazır ve Kasım ayı içerisinde bu konutlarımızın ihalesini yaparak inşasına başlıyoruz. Sadece Mavikent’te 5 bin 138 konut belediyemiz tarafından yapılmış olacak. Anne-baba ve 3 çocuktan oluşan bir ailenin burada yaşadığını hesaplarsak 25 bin kişilik bir nüfus oluşacak. Vatandaşların kendi arsalarına ev yaparak oturduğunu da hesaplarsak yaklaşık 40 bin kişilik nüfus yapıyor. Bunun dışında Serinevler Mahallemizde 300 konut yaparak, dar gelirli vatandaşlarımıza verdik. Çamlıca’da kentsel dönüşüm kapsamında yaptığımız bin 172 konut, Yeşilvadi’de 702 konut, Yazıcık konutlarımız yılbaşı itibari ile tamamlanıyor 162 konutumuz burada olacak, Perikaya’da,  yine kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yaptığımız 179 konutumuz tamamlandı ve şu anda ilçemizde iki ayrı noktada TOKİ tarafından bin 292 inşaatı devam ediyor. Baktığımız zaman ilçemizde 8 bin 947 konutu tamamlamış olacağız. Bu çok kısa sürede çok büyük bir rakam. Şimdi temelini attığımız Mavikent konutları 79 milyon liraya mal olacak. Bloklarımızın ortasında çok büyük bir park alanımız ve sosyal alanlarımız olacak.   Konutlarımızın hayırlı olmasını diliyorum. Maliye Bakanımız başta olmak üzere il başkanımıza, kaymakamlarımıza, başkan yardımcılarımıza, muhtarlarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu güzel projeleri birlikte çalışarak, birlikte başarıyoruz. Konutlarımızın hayırlı olmasını diliyorum.”


Gaziantep Zafer


Geri Dön