29 / 03 / 2024

Şahinbey Mavikent 5. Etap 1000 konut kura çekilişi sonuçları!

Şahinbey Mavikent 5. Etap 1000 konut kura çekilişi sonuçları!

1000 konutlu olarak planlanan Şahinbey Mavikent 5. Etap Evleri için kura bugün çekiliyor. Şahinbey Mavikent 5. Etap 1000 konut kura çekilişi sonuçları açıklandıktan sonra burada yer alacak...



Şahinbey Belediyesi tarafından 1000 konutlu olarak planlanan Mavikent 5. Etap Evleri için kura bugün çekiliyor. Kura bugün sabah saat: 09.30’da Karataş Şahinbey Spor Salonunda yapılacak.


Şahinbey Mavikent 5. Etap Evlerine toplamda 32 bin 117 kişi başvurdu. Ayrıca projeden daha önceki 4 etaptan 3000 aile de yararlanabiliyor.


Mavikent 5. Etap Sosyal Konutlarının kura çekimi 2 aşamalı olarak yapılacak.


Mavikent 5. Etap kurasının 1. aşamasında; sadece konut almaya hak kazanan 1.000 asil ve 1.000 yedek kişinin belirlenecek.


Şahinbey Mavikent 5. Etap 1000 konut kura çekilişi sonuçları henüz açıklanmadı. Şahinbey Mavikent 5. Etap 1000 konut kura çekilişi sonuçları, açıklandıktan sonra burada yer alacak.


Kurada çıkan yedek isimler çekiliş sırasına göre ilk seçilen yedek 1. sırada, 2. seçilen yedek 2. sırada olmak üzere öncelik hakkına sahip olacaklar. Daha sonra 1.000 asil ve 1.000 yedek hak sahiplerinin tahsis şartlarını tamamıyla taşıyıp taşımadığı Belediyece incelenecek, tahsis şartlarını taşımayan kişilerin hak sahipliği Belediye Encümeni’nce iptal edilecektir. 


İptal edilen asil hak sahibinin yerini sırasıyla yedek hak sahipleri alacaktır. Sırası gelen yedek hak sahibi kendisine sunulan daireyi herhangi bir nedenle kabul etmemesi durumunda hak sahipliği iptal edilecek ve ilgili daire bir sonraki yedek hak sahibine tahsis edilecektir. 


Tahsis şartlarını taşıyan hak sahipleri 2018 yılının Ocak Ayı’ndan itibaren konut peşinat bedelini yatırmaya başlayacaklardır.


Mavikent 5. Etap kurasının 2. aşamasında; İdare tarafından belirlenecek ileri bir tarihte, birinci aşamada belirtildiği üzere inceleme sonrası hak sahibi olma şartlarını taşıyan kişiler arasında, Şahinbey Belediye Başkanlığı’nca, konut tahsisi kesinleşen hak sahiplerinin blok, kat ve dairelerin belirleneceği noter huzurunda kura çekimi yapılacak.





Geri Dön