19 / 04 / 2024

Şahinbey Mavikent konutlarının temeli atıldı!

Şahinbey Mavikent konutlarının temeli atıldı!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Şahinbey Belediyesi tarafından Mavikent Mahallesi'nde yaptırılacak 1203 konutun temel atma törenine katıldı. Şimşek, Gaziantep'in konut sorununu çözeceklerini söyledi, inşaatın temelini attı.



Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep Şahinbey Belediyesi tarafından Mavikent Mahallesi'nde yaptırılacak 1203 konutun temel atma törenine katıldı.


Gaziantep'in konut sorununu çözeceklerini anlatan Şimşek, "Gerekli adımları attık. Çalışkan, gayretli belediye başkanlarımız var. Bir de bu konunun uzmanı  TOKİ  var. Yeter ki bu ülkede istikrar devam etsiz, biz bütün meseleleri çözmeye talibiz" ifadelerini kullandı. 


Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Daha önce Mavikent Konutları 1, 2 ve 3 uncü etaplarda 2.340 konutu tamamlayarak dar gelirli vatandaşlarımızı kira öder aibi ev sahibi vatandaşlarımız hallerinden son derece memnun. Şu anda kendi konutlarında oturmaya devam ediyorlar. Bu konuda vatandaşlarımızdan gelen çok yoğun talep vardı. Bu talep doğrultusunda bizde kendilerine söz verdiğimiz gibi Mavikent 4'üncü etap çalışmalarına başladık.  Ağustos ayında yaptığımız kura çekilişinin ardından şimdide konutlarımızın temelini atacağız. Sonra da yine dar gelirli vatandaşlarımız için konut yapmaya devam edeceğiz." dedi.


Konuşmaların ardından, konut projesine ilk harç konuldu. 


AA




Geri Dön