20 / 04 / 2024

Şahinbey tematik parkta türk tarihi canlandırılacak!

Şahinbey tematik parkta türk tarihi canlandırılacak!

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 40 bin metrekare alanda yapacakları tematik parkta Türk tarihini canlandıracaklarını açıkladı.



Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yapacakları yeni bir parkta Türk tarihini canlandıracaklarını söyledi. Başkan Tahmazoğlu, düzenlediği basın toplantısıyla görevde olduğu 6 yıllık dönemi değerlendirip yaptığı faaliyetleri ve yeni projeleri anlattı. Başkan Tahmazoğlu, önümüzdeki yıllarda Şahinbey ilçesinde büyük değişikliklerin yaşanacağını aktardı. Kentsel dönüşüm ve toplu konut çalışmalarını paylaşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Görevde bulunduğumuz süreçte 8 bin 947 kontu projelendirdik ve 5 bin 153 konutun yapımını tamamladık. Bu süreçte özellikle Mavikent Konutlarımızda ilk 3 etabı tamamlayarak 2 bin 340 dar gelirli ailenin ev sahibi olmasını sağladık" dedi. 


KENTSEL DÖNÜŞÜM 

Kentsel dönüşüm kapsamında yapılan konutlara da değinen Tahmazoğlu, "Bin 173 konutluk Çamlıca Konutlarımızı tamamladık. 702 daireden oluşan Yeşilvadi Konutlarının 2 blokluk kısmının satışını gerçekleştiriyoruz. 179 daireden oluşan Perilikaya Konutlarımızın yapımı bitti. 162 daire ve 14 işyerinden oluşan Yazıcık Konutlarımız bu yıl içinde tamamlanacak" diye konuştu. 


BÜYÜK PARK: YEŞİLVADİ 

Kent içindeki yeşil alan miktarını arttırmak için çalışmalarının sürdürdüğünü dile getiren Başkan Tahmazoğlu, Türkiye'nin en büyük parkı olan Yeşilvadi'nin de tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulduğunu dile getirdi. 6 yılda yapılan park sayısının 466 olduğunu ifade eden Tahmazoğlu, bu yıl ise 40 bin metrekarelik alanda tematik yapıya sahip Ecdad Parkı'nı yapacaklarını açıkladı. 


Sabah Güney


Geri Dön