19 / 04 / 2024

Şahinbey Yeşil Vadi Parkı inşaatında son durum!

Şahinbey Yeşil Vadi Parkı inşaatında son durum!

Şahinbey Belediyesi Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay ve basın mensuplarıyla beraber yapımı devam eden Yeşil Vadi Parkı’nı gezdi.



Şahinbey Belediyesi Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay ve basın mensuplarıyla beraber yapımı devam eden Yeşil Vadi Parkı’nı gezdi.


Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay ve basın mensupları ile Şahinbey Belediyesi tarafından yapımı devam etmekte olan Yeşil Vadi Parkı’nı gezdi. Dinozor parkı, biyolojik gölet, kafeteryalar ve çocuklar için yapılan oyun alanları masal kahramanlarının heykellerinin bulunduğu parkta basın mensuplarını bilgi veren Tahmazoğlu, biyolojik göletin Türkiye’nin en büyüğü olduğu ifade etti. Parkın içerisinde 8 bin kişilik amfi tiyatro yapıldığını hatırlatan Tahmazoğlu, "Yaklaşık 9,5 km bisiklet yolu yaptık yine 9,5 km tartan yürüyüş yolumuz var. İçerisinde spor alanlarımız var halı sahalarımız, basketbol sahaları, voleybol sahaları ve tenis kortları var. Parkımızın içine kapalı yüzme havuzu yaptık onun dışından kafeteryalar, piknik alanları, çocuk oyun alanları ve özellikle masal kahramanlarında oluşan çocukların en çok sevdiği masal kahramanları ve geçmişteki Türk kahramanlarını da koyduk içerisinde lazer Game var lazerle oyun var. Gençlerimizi için adrenalin parkı yapıyoruz parkımızın gelişme alanları var onun içerisine büyük bir kule satın aldık yaklaşık 38m yüksekliğinde yine 40-50 metreye yakın dönme dolap şuanda yapılıyor. 4 tane gezi trenimiz, koku bahçeleri içerisinde buz pateni var" diye konuştu. Tahmazoğlu, "Kahvelipınar da 750 konut, güzel vadide 250 konut ve yolun başında Yeşilvadi. Şahinbey Belediyemiz tarafından 702 konut tamamlandı. Şimdi müteahhitler ruhsat almaya başladılar. Burada yapılacak evlerle toplamda 150 bin kişi yaşayacak. 150 bin kişinin yaşayacağı alanın tam ortasında Vadi boyunca 6,5 kilometre uzunlukta park. Türkiye’nin en büyüğü. Hem özellikleriyle hem de alan büyüklüğü olarak, en büyük parkı ortaya çıktı" dedi.


Parkın açılışının ise bahar mevsiminde gerçekleştirileceği bildirildi.


Milliyet


Geri Dön