19 / 03 / 2024

Şahinbey’de kentsel dönüşüm tam gaz!

Şahinbey’de kentsel dönüşüm tam gaz!

Gaziantep Şahinbey Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm kapsamında Kahvelipınar Mahallesi’nde yapılan kamulaştırmaların ardından yıkımlara hız verildi. Yıkımın ardından bölgede yeni konutlar yapılırken, mevcut yollar da genişletilecek.



Şahinbey Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm kapsamında Kahvelipınar Mahallesi’nde yapılan kamulaştırmaların ardından yıkımlara hız verildi.


Bölge halkının rızası alınarak yapılan kamulaştırma ve yıkım çalışmaları ile ilgili bilgi veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Kentsel dönüşüm çalışmalarımızı çok amaçlı olarak yürütüyoruz. 5 bölgede yaptığımız kentsel dönüşüm çalışmamız kapsamında eğitim alanları açma, yolları açma ve genişletme, çürük binaları yenileyerek, depreme dayanıklı yaşanabilir alanlar oluşturma noktasında çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda Özdemirbey caddesinin Sanat okulunun yanından Düztepe’ye kadar olan kısmını 2 şeritten 6 şeride çıkardık. Halkımızın hizmetine sunduk. Şimdi ise, Düztepe’den dutluğa kadar olan bölümde Kıbrıs ve Kahvelipınar Mahallelerimizde vatandaşlarımızın rızası ile kamulaştırma yaparak, yıkımlar yapıyoruz’ dedi.


Yıkımların tamamlandığında buralara yeni konutlar inşa edeceklerini söyleyen Tahmazoğlu " İnşaat çalışmaları sürdüğü sırada Özdemirbey caddesinin devamı olan kısmı 6 şeride çıkartarak, trafiği rahatlatmış olacağız”diye konuştu.


Hürriyet Yerel




Geri Dön