28 / 03 / 2024

Şahinbey'de Mavikent 4. etap konut başvuruları başladı!

Şahinbey'de Mavikent 4. etap konut başvuruları başladı!

Şahinbey Belediyesinin dar gelirli aileler için yapacağı Mavikent 4. etap konutlarının başvurusu için vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.



Daha önce de dar gelirli vatandaşlara yönelik yaptırdığı konutlarla 2 bin 340 dar gelirli aileyi ev sahibi yapan Şahinbey Belediyesi, bin aile için daha yapacağı dördüncü etap konutlarının ön kayıtlarını almaya başladı.


Kayıtların ilk gününde çok sayıda vatandaş ev sahibi olabilmek için belediyenin önünde uzun kuyruklar oluşturdu. 


Ön kayıt için sırada bekleyen vatandaşlardan Ahmet Güvercin, "Herkesin umduğu gibi bize de konut çıkar. Tek umudumuz ev sahibi olabilmek. Kira fiyatları da bütçemize uygun" dedi.


Normal şartlarda ev sahibi olamayacağını söyleyen ev kadını İslim Karaduman da konut çıkması halinde rüyasının gerçekleşeceğini söyledi.


Asgari ücretle çalıştığı için konut satın alabilmesinin zor olduğunu ifade eden Mahmut Sönmez ise "Ancak bu şartlarda ev  sahibi olabilirim, akrabalarımdan Mavikent'te ev sahibi olanlar oldu, hallerinden çok memnunlar, inşallah bu defa sıra bende diyorum" diye konuştu. 


Şahinbey Belediyesi Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayıt alımının ilk gününde bin 500 kişiye sıra numarası verildiğini, numara alamayan vatandaşların 30 Haziran'a kadar başvuru yapabileceğini belirtti.


İlçede Mavikent konutlarına ilginin yoğun olduğunu dile getiren Tahmazoğlu, amaçlarının Şahinbey'de oturan tüm vatandaşları ev sahibi yapmak olduğunu söyledi.


Mavikent 4'üncü etapta yapılacak bin konuttan sonra yine beşinci etapla bin konut daha yapılacağını ifade eden Tahmazoğlu, şunları kaydetti:


"Dünyada mekan ahirette iman sözünden yola çıkarak vatandaşlarımızı haklı ev sahibi yapmak için belediyemiz böyle imkanı vatandaşlarına sundu. Şahinbey Belediyesi olarak daha önce Mavikent'te 2 bin konut,  Serinevler Mahallesi'nde de 250 konut dağıtımı gerçekleştirdik. Kira öder gibi Serinevler'de aylık 250 lira, Mavikent'te de 400 lira kira öder gibi konut sahibi oldular. 2 bin vatandaşımız Mavikent'te, 250 vatandaşımız da Serinevler semtinde oturuyorlar. Biz yoğun talebi gördüğümüz için bin konut daha Mavikent'te yapmak üzere yazımlara bu sabah itibariyle başladık. Yaklaşık bir saat içerisinde 230 kayıt aldık. Akşama kadar bin 500'ü bulacağını düşünüyoruz."


Tahmazoğlu, Sarıt Mahallesi'nde kurulacak organize sanayi bölgesine de yeni bir şehir planladıklarını belirterek, "Kentsel dönüşüm bölgesi ilan edilen Bayramlı bölgesinde ve iki ayrı bölgeye bakanlar kurulunun onaylaması halinde konutlar ev sahibi olmak isteyen tüm vatandaşlarımızın ihtiyacını bu şekilde karşılayacağız" diye konuştu.  



AA


Geri Dön