16 / 04 / 2024

Şahinbey'de şehit yakınları ve gaziler peşinat ödemeyecek!

Şahinbey'de şehit yakınları ve gaziler peşinat ödemeyecek!

Şahinbey Belediyesi, şehit ve Gazi yakınlarını ev sahibi yapabilmek için TOKI ile birlikte imzaladığı ortak protokolde ikinci müjdeyi verdi. TOKİ ile yapılan görüşmeler sonrasında 2+1 konutlarda peşinat kaldırıldı.



Şahinbey'de şehit yakınları ve gaziler peşinat ödemeyecek!


Şahinbey Belediyesi, şehit ve Gazi yakınlarını ev sahibi yapabilmek için TOKI ile birlikte imzaladığı ortak protokolde ikinci müjdeyi verdi. 


Şahinbey Belediyesi ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi(TOKl) arasında geçtiğimiz günler şehit aileleri ve gazilerin ev sahibi olması için özel konut protokolü imzalanmıştı. 


Daha önce %10 olarak belirlenen peşinat, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun yoğun çalışması sonrasında ortadan kaldırıldı. Şehit ve Gazi yakınları Mavikent mahallesinde kendileri için yapılacak konutlara peşinat ödemeden 20 yıl vade ile sahip olabilecekler. 


PEŞİNAT VERİLMEYECEK 


Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, konut teslimatlarını 2017 yılında yapmayı planladıklarını aktararak, "Son zamanlarda özellikle terör münasebetiyle ortaya çıkan mücadelede, güvenlik kuvvetlerimiz hayatlarını kaybediyorlar. Yaralanarak Gazi olan güvenlik güçlerimiz var. Şehit yakınları ve Gazilerimiz için Şahinbey sınırlan içerisinde Mavikent Mahallemizde 40 bin metre kare alan üzerine  TOKİ  ile protokolümüzü imzaladık.

 

Arsa Şahinbey Belediyesi ve TOKİ'ye ait. İnşaatımızda inşallah birkaç ay içerisinde hızlı bir şekilde başlayacak. Konutlar 2017 yılı içerisinde şehit yakınlarımıza ve gazilerimize teslim edilecek. 


En önemli gelişme ise TOKİ ile yapılan görüşmeler sonrasında 2+1 konutlarda peşinat kaldırıldı. Herhangi bir kar edilmeden şehit yakınlarımız ve gazilerimiz. 


20 yıllık ödeme imkânıyla konut sahibi olacaklar. 

Üstelik artmayan taksitlerle yaklaşık 375 TL gibi bir rakamla konutlarını ödeme imkânına sahip olacaklar. Şehit yakınlarımız ve Gazilerimiz kira öder gibi değil de bir hediye gibi konut sahibi olacaklar" dedi. 


Denge Gazetesi

Şahinbey Belediyesi'nden şehit yakınlarına ve gazilere konut müjdesi!




Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Gaziantep Şahinbey Belediyesi, TOKİ işbirliğiyle şehit aileleri ve gaziler için 500 konut yapacak

Gaziantep Şahinbey Belediyesi şehit aileleri ve gaziler için konut yapacak. Belediyenin yeni yerleşime açtığı ve binlerce konutun yapıldığı Mavikent bölgesinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından inşaat edilecek 500 konuta Gaziantep'te yaşayan gaziler ve şehit aileleri çok özel vadeler ve uygun fiyatlarla sahip olabilecek. 20 yıllık vadeyle ödenecek taksitler sabit olacak. Yaptığı sosyal konut projeleriyle birçok ailenin ev sahibi olma hayalini gerçekleştiren Şahinbey Belediyesi, şehit aileleri ve gazilerin kira öder gibi kolay ev sahibi olması için yaptığı projeyi hayata geçirdi. TOKİ ile işbirliği içerisinde yapılacak yaklaşık 500 konut için Ankara'da protokol imzalandı. TOKİ Başkanı Ergün Turan ile Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu arasında gerçekleşen protokol imza törenine; AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Ahmet Uzer, Canan Candemir Çelik, Abdülkadir Yüksel, Nejat Koçer, Gaziantep Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hamza Bayındır ve Gaziler Vakfı Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Yeter de katıldı. Vatan savunmasında canlarını yitiren şehitlerin ailelerini ve yine bu uğurda kanlarını döken gazileri unutmadıklarını söyleyen Başkan Tahmazoğlu, "Onların da kolay ev sahibi olması için TOKİ Başkanlığımızla özel konut projesi yapıyoruz. Projemiz kapsamında Mavikent konutlarımızın yanında yaklaşık 500 konut yapacağız. Konutların yapımına kısa süre sonra başlayacağız. 2+1 ve 3+1 şeklinde yapacağımız konutlarda, şehit ailelerine ve gazilere özel ödeme imkanları olacak. 2+1 konutlarda peşinat alınmayacak ve 20 yıl vadeli ödeme imkanı sunacağız. 3+1 konutlarda ise yüzde 10 peşinat olacak ve yine 20 yıl vade ile ödeme olacak" dedi.


Geri Dön