24 / 04 / 2024

Şahinbey'deki Mavikent Konutları'na yeni etaplar eklenecek!

Şahinbey'deki Mavikent Konutları'na yeni etaplar eklenecek!

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, düzenlediği basın toplantısıyla 2 bin konuttan oluşacak olan Mavikent Konutları'nın, 4.5.6.7. ve 8. Etaplarının proje çalışmalarının devam edeceğini dile getirdi.



Başkan Tahmazoğlu, kentsel dönüşüm, dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapma ve yeni imar alanları açma çalışmalarının devam edeceği söyledi.

 

Tilmen Otel'de düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya gelen Şahinbey Belediyesi'nin son 1 yılda yaptığı faaliyetleri ve yeni projeleri açıklayan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, önümüzdeki yıllarda Şahinbey ilçesinde büyük değişikliklerin yaşanacağını aktardı. 


Kentsel dönüşüm ve toplu konut çalışmalarını paylaşan Başkan Tahmazoğlu, "2 bin 340 konutluk Mavikent projemizin bin 80 konutluk, 3. etabını da tamamlayarak anahtarlarını hak sahiplerine teslim ettik. Bu konutları dar gelirli ailelerimizin ev sahibi olabilmesi için uygun fiyatlarla banka kredisi olmadan vatandaşlarımıza verdik" dedi. 


YENİ KONUT ÜRETMEYE DEVAM EDİYORUZ 


Kentsel dönüşüm kapsamında yapılan konutlara da değinen Tahmazoğlu şöyle konuştu: "1.173 konutluk Çamlıca projemizin. 494 konuttan oluşan 2. 3. ve 5. etaplarını tamamladık. Çevre düzenlemesi yapılıyor. 306 daire ve 14 işyerinden oluşan Çamlıca konutlarının 4. etabının yapımı devam etmektedir. 


702 daireden oluşan Yeşilvadi konutlarının inşası devam ediyor. 179 daireden oluşan Perilikaya konutlarının temeli 8 Ağustos 2014 tarihinde atıldı yapımı devam ediyor ve yine 162 daire ve 14 işyerinden oluşan Yazıcık konutlarının temeli 5 Ocak 2015 tarihinde atıldı, yapımı devam ediyor. Nüfus bakımından hızlı büyüyen bir ilçeyiz. Nüfus artış hızına uygun şekilde konut üretimine devam ediyoruz. Tabi bizim dışımızda yapılan konutlar da var, yılda yaklaşık 11 bin konuta ruhsat veriyoruz. 

Son 1 yılda da yine 10 bin 271 konuta ruhsat verdik." 


SANAYİ SİTESİ ANAHTARLARI TESLİM EDİLDİ 


Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında da 298 konutun kamulaştırmasını yapıldığını belirten Başkan Tahmazoğlu, şehre nefes aldırmak için Eski Garajlar Bölgesindeki esnafın taşınacağı Şahinbey Sanayi Sitesinin tamamlandığını ifade etti. Mehmet Tahmazoğlu, "Esnafımız için bin 16 işyerinden oluşan Şahinbey Sanayi Sitemizi yaptırdık. Buradan işyeri alan esnafımıza anahtarları yıl içerisinde teslim edildi. 

Esnaflarımız kısa süre içinde yeni işyerlerine geçecek ve Eski Garajlar Bölgesindeki dönüşüm çalışmalarımız başlayacak" diye konuştu. 


TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK PARKI YEŞİLVADİ 


Kent içindeki yeşil alan miktarını arttırmak için çalışmalarının sürdürdüğünü dile getiren Başkan Tahmazoğlu, Türkiye'nin en büyük parkı olan Yeşilvadi'nin de tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. 


Tahmazoğlu," Yeşilvadi parkımız, 1.700.000 m2 alan üzerinde kurulan ve birçok özel donanımı bünyesinde barındıran bir park olacak. İçerisinde 86.000 m2'lik biyolojik gölet, büfe, kafeterya, restoran, çay bahçesi, mescit, güvenlik, idari binalar gibi 115 bina, 8,5 km bisiklet ve yürüyüş yolu bulunacak olan parkımızda ayrıca 750 metrekare sentetik buz sahası da yer alacak. Pazar, sergi, ve kermes alanları, 18.000 metrekare lunapark alanı, 450.000 metrekare rezerv adrenalin park alanı da Yeşilvadi de yer alacak. Bin 400 metrekare 600 kişilik açık hava sinema alanı ve 8 bin kişilik Türkiye'nin en büyük amfi tiyatrosu da parkımızda yer alacak. Yeşilvadi'nin 1. 2. ve 3 etaplarının tamamını, 4. etabın ise yüzde 90'ını tamamladık" dedi. 


ASFALTTA REKOR 


Son 1 yılda kullanılan asfaltın rekor seviyede olduğun belirten Başkan Tahmazoğlu, "1 yılda 243 milyon metrekare kilitli taş çalışması, 1 milyon 140 bin 938 metrekare asfalt çalışması yaptık. 12 km uzunluğundaki 12 şeritli yolumuzun yapımı devam etmektedir. Kullandığımız asfalt aslında rekor seviyededir" diye konuştu.

 

DAR GELİRLİLERE MÜJDE 


Şahinbey Belediyesi'nin yeni projelerini de anlatan Başkan Mehmet Tahmazoğlu, dar gelirli ailelere yönelik yapılan yeni konut çalışmalarının devam edeceği müjdesini verdi. 2 bin konuttan oluşacak olan Mavikent Konutları'nın, 4.5.6.7. ve 8. Etaplarının proje çalışmalarının devam edeceğini dile getiren Tahmazoğlu şöyle konuştu: "Bu konutlarımızı da yaparak yine dar gelirli vatandaşlarımızın kira öder gibi ev sahibi olmasını sağlayacağız. 


Yeni imar alanları açarak arsa fiyat artışlarının önüne geçmeye çalışıyoruz. 

Yamaçtepe-Cebeler bölgesi uygulama imar planı ile bu alanı çok sayıda vatandaşın kullanabileceği konut alanına çevirdik. Yine Yeşilvadi-Hipodrom-Yeşilkent uygulama imar planı ile 290 bin kişinin yaşayabileceği imar alanı açtık. 


Şahinbey-Polateli Sanayi ve Toplu konut alanı ile şehrin büyüme yönünü değiştiriyoruz. Bu alanda 50 bin kişinin yaşayabileceği konut alanı açıyoruz. Böylece sanayi ve işgücü bir birine yakın mesafede yer alacaktır." Başkan Tahmazoğlu ve basın mensupları sunum sonrasında hatıra fotoğrafı çektirdi. 


Gaziantep Artı Haber



Geri Dön