19 / 03 / 2024

Şahinbey´in sosyal konutlarına 30 bin 724 başvuru!

Şahinbey´in sosyal konutlarına 30 bin 724 başvuru!

Şahinbey Belediyesi'nin, dar gelirli vatandaşlara yönelik yaptırılan ve 1000 konuttan oluşan Mavikent Konutları 4’üncü etaba, 30 bin 724 kişi başvurdu. Mavikent 5 de devam ediyor.



Şahinbey Belediyesi tarafından dar gelirli vatandaşlara ucuz konut verebilmek için yaptırılan Mavikent Konutları 4’üncü etabın kayıtları sona erdi. Kira öder gibi uygun fiyatlarla ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar kayıtların başladığı 21 Mayıs tarihinden itibaren belediye hizmet binasında büyük yoğunluğa neden oldu. 40 gün süren ön kayıt işleminde Mavikent’ten konut sahibi olmak isteyen dar gelirli vatandaşlar nüfus cüzdanları ile Şahinbey Belediyesi Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürlüğü’ne başvuru yaptı. Ön başvuruda üzerinde taşınmaz mal bulunan vatandaşlar elenirken, herhangi bir taşınmaza sahip olmayan vatandaşların başvuruları ise gelir incelmesi yapılmak üzere kabul edildi.  


Daha önce dar gelirli vatandaşlara yönelik yaptırdığı Mavikent Konutlarıyla 2 bin 340 dar gelirli aileyi ev sahibi yaptıklarını belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğu,  projenin devamı olan Mavikent 4’üncü etap için kayıtların sona erdiğini söyledi.


“Mavikent’e 30 Bin 724 Kişi Başvurdu”


Mavikent 4’üncü etapta yapılacak 1000 konuttan sonra yine Mavikent 5’inci etapla 1000 konut daha yapılacağını dile getiren Başkan Tahmazoğlu şöyle konuştu:


“Mavikent Konutlarında daha önce 2 binin üzerinde ailemizi ev sahibi yaptık. O zaman ev sahibi olmak için konutlarımıza 12 bin kişi başvurmuştu. Talebin yoğun olmasıyla birlikte vatandaşlarımıza konutların devamının geleceğini söylemiştik. Sözümüzü tutarak Mavikent 4’üncü etap için çalışmalara başladık ve ön kayıtlarımızı aldık. 21 Mayıs - 30 Haziran tarihleri arasında alınan ön kayıtlara 30 bin 724 vatandaşımız başvurdu. Tabi bunlardan yalnızca 1000’i Mavikent 4’üncü etaptan ev sahibi olma hakkı kazanacak. Bunun için yine kura çekeceğiz, kura çekimimiz ise önümüzdeki günlerde yapılacak. Kura çekimi sonrası Mavikent’ten ev sahibi olmayı hak eden vatandaşlarımız uzun vadede küçük taksitler ödeyerek evlerine kavuşacaklar. Bura ismi çıkmayan vatandaşlarımız ise üzülmesinler Mavikent 5’inci etap çalışmalarımız da devam ediyor. Konutlarımızın şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”


Mavikent Konutları için yapılacak kura çekimi tarihinin Şahinbey Belediyesi internet sitesinden yayınlanacağı bildirildi. 




Geri Dön