19 / 04 / 2024

Şahinler Holding, Edirne'ye fabrika kuracak!

Şahinler Holding, Edirne'ye fabrika kuracak!

Almanya Cumhurbaşkanlığı' ndan liyakat nişanı alan Şahinler Holding' in patronu Kemal Şahin, Edirne' ye yatırım yapacağını açıkladı. Şahin, "Bununla, 1.000 kişilik istihdam sağlayacağız" dedi...



Almanya Cumhurbaşkanlığı'ndan liyakat nişanı alan Şahinler Holding'in patronu Kemal Şahin, Edirne'ye yatırım yapacağını açıkladı. Şahin, "Bununla, 1.000 kişilik istihdam sağlayacağız" dedi.


Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin'e birinci derece liyakat nişanı verdi. Nişanı takdim eden Kuzey Ren Vestfalya Ekonomi Bakanı Gerralt Duin, "Kemal Şahin Almanya için bir şans oldu" dedi. Şahinler Holding şirketlerinden Santex'in Almanya ve Fransa'da 50 kişilik tasarım ekibiyle Walt Disney, Warner Bros, Marvel'e lisanslı ürünler tasarladığını anlatan Şahin, "Türkiye, Bulgaristan ve Ürdün'deki tesislerimizde Primark, Zara, C&A gibi global markalar için de koleksiyon üretiyoruz" diye konuştu. 


1.000 KİŞİYE İSTİHDAM 

Yeni yatırımlarını da anlatan Şahin, Edirne'ye yapacakları tesisle bin kişiye istihdam sağlayacaklarını ifade etti. Halihazırda 50 farklı ulustan 10 bin kişiyi istihdam ettiklerini hatırlatan Şahin, şöyle konuştu: "2013'ü 1 milyar dolar ciroyla kapattık. Avrupa'daki toplam satışımız 200 milyon dolar." Avrupa Serbest Bölgesi'nin (ASB) dolmak üzere olduğunu belirten Şahin, Trakya'yı 'moda havzası' yapmak istediklerini iletti. 


TÜRKİYE'YE İSTİKRAR GELDİ 

Türkiye'deki ekonomik gidişatı da değerlendiren Şahin, Gezi olaylarıyla birlikte türbülansa girildiğini ancak bunun yerel seçimlerden sonra yerini tekrar istikrara bıraktığını söyledi. Şahin, "Gezi olaylarından herkesin dersini aldığını düşünüyorum" dedi. 


Yunus Girgin/ Sabah 



Geri Dön