28 / 03 / 2024

Şahinler Holding, Vestino markasıyla Almanya'da 50 mağaza açacak!

Şahinler Holding, Vestino markasıyla Almanya'da 50 mağaza açacak!

Türkiye, Bulgaristan ve Ürdün’deki fabrikaları ile Zara, C&A, Primark, Next, Careff our gibi global devler için koleksiyonlar üreten Avrupa’nın 3. en büyük entegre tekstil grubu Şahinler Holding, Vestino markası ile atağa geçiyor




Türkiye, Bulgaristan ve Ürdün’deki fabrikaları ile Zara, C&A, Primark, Next, Careff our gibi global devler için koleksiyonlar üreten Avrupa’nın 3. en büyük entegre tekstil grubu Şahinler Holding, Vestino markası ile atağa geçiyor. Turquality’e giren kadın giyim markası Vestino, 50 yeni mağaza açarak Avrupa’nın en büyük Türk markası olmayı hedefl iyor. Grup ayrıca gayrimenkul ve turizm sektörlerinde de büyük yeni yatırımlar için kolları sıvadı. 


Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, geçtiğimiz hafta Aachen’daki merkezinde Türk gazetecileri ağırlayarak grubun Avrupa’daki yatırımlarını ve Vestino’nun büyüme hedefl erini açıkladı. Almanya’da 64 mağazalık bir zincire sahip olan Vestino’nun, yurtdışında kurulan ancak Türkiye’de mağazası bulunmadan Turquality kapsamına alınan ilk moda markası olduğunu vurgulayan Şahin, 5 yılda mağaza sayılarını 120’nin üzerine çıkararak Avrupa’nın en büyük Türk markası olacaklarını ifade etti. Almanya’nın nüfus dengesini göz önünde bulundurarak bir koleksiyon hazırladıklarına dikkat çeken Vestino Genel Müdürü Akın Şahin ise yaş ortalaması 30 ve üzeri olan kadın tüketiciye odaklandıklarını belirtti. Öncelikli hedefl erinin Vestino mağazalarını Almanya’nın büyük şehirlerine ve iyi caddelerine taşımak olduğunu aktaran Akın Şahin, “Ardından Avrupa’nın tamamına yayılmayı planlıyoruz. 5 yıl içinde açacağımız 50 mağazanın önemli kısmı Almanya içinde olacak. 10 yıllık hedefimiz ise Vestino markasının girmediği AB ülkesinin kalmaması. Halen 500 civarında bulunan çalışan sayımızı bu çerçevede sürekli artıracağız” diye konuştu. Şirket, uzun vadede İstanbul ve  Ankara  gibi Türkiye’nin büyük illerinde de Vestino mağazası açmayı planlıyor. 


Grup cirosu 1 milyar $’a ulaştı 

Kemal Şahin, 15 ülkede 10 bin çalışanı bulunan grubun 2013’te toplam 1 milyar dolar dolar ciro gerçekleştirdiğini açıkladı. Holdingin Avrupa’daki diğer faaliyetleri hakkında da bilgi veren Şahin, grup içinde yer alan Santex firması ile dünya lisanslı ürün pazarında önemli bir hakimiyetlerinin olduğunu söyledi. Almanya ve Fransa’daki merkezlerde aralarında Spiderman, Batman, Hello Kity gibi tüm dünyanın tanıdığı kahramanlara ait lisanslı ürünlerin tasarımlarını gerçekleştirdiklerini ifade eden Şahin, “Avrupa’daki toplam satış tutarımız 200 milyon dolar. Aralarında Walt Disney, Warner Bros, Marvel’in de bulunduğu dünya devlerinin yüzde 99’una üretim yapıyoruz. Türkiye, Bulgaristan ve Ürdün’deki fabrikalarımızda Zara, C&A, Primark, Next, Careff our gibi global markalar için koleksiyonlar üretiyoruz.

Başarımızın altında; yüksek adetli siparişi, makul fiyata en hızlı şekilde Avrupa’nın yanı başında üretiyor olmamız yatıyor” diye konuştu. 


Almanya’da villa projesi yapıyor 

Tekstil dışında gıda, gayrimenkul ve turizm sektörlerinde de faaliyet gösteren Şahinler Holding, bu alanlarda da yeni yatırımlara hazırlanıyor. Grup, Antalya’daki Club Mega Saray tatil köyünde 500 yataklı ek tesis yapacak. Almanya’nın Aachen kentinde eski merkez binasının bulunduğu alanda ise 100 villadan oluşan bir konut projesine imza atmayı planlıyor. Grup ayrıca, 2015’te Tekirdağ’da ikinci bir Avrupa Serbest Bölgesi yatırımını hayata geçirecek.



Dünya


Geri Dön