28 / 03 / 2024

Saint-Gobain Weber Samsun'da yeni fabrika açtı!

Saint-Gobain Weber Samsun'da yeni fabrika açtı!

Türkiye’de gerçekleştirdiği yatırımlarına bir yenisini daha ekleyen endüstiyel harç üretiminde dünya lideri Saint-Gobain Weber, yeni fabrika yatırımı için Samsun’u seçti. Açılışı yapılan fabrika 30 milyon TL’lik bir yatırım ile hayata geçti.



Weber’in, tam otomasyona dayalı, sektörün en gelişmiş makine ekipmanları ile donatılmış, çevreye duyarlı, iş güvenliğini ve işçi sağlığını ön planda tutarak tasarlanmış Samsun Fabrikası, 5 Mart Perşembe günü Samsun’da düzenlenen açılış töreni ile hizmete açıldı. Açılışa, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Saint-Gobain Yapı Grubu Başkanı Claude Imauven, Saint-Gobain Weber Bölge Delegesi Gianni Scotti, Weber Türkiye Genel Direktörü Levent Gökçe ile çok sayıda davetli katıldı. 


52 ülkede 200’ü aşkın üretim tesisiyle faaliyet gösteren Saint-Gobain Weber’in Türkiye’deki altıncı fabrikasını hizmete açmaktan gurur duyduklarını belirten Weber Türkiye Genel Direktörü Levent Gökçe şunları dile getirdi; 


“Saint-Gobain Weber olarak Samsun’da hizmete açtığımız yeni fabrikamızın en son teknoloji ile kurulan tam otomasyona dayalı sistemi sektörün en gelişmiş makine ekipmanları ile donatıldı. İş güvenliği ve işçi sağlığını ön planda tutarak tasarlanan fabrikamız 30 milyon TL’lik bir yatırım ile hayata geçti. 


Gökçe: “Son 10 yılda 9 kat büyüdük!”


Saint-Gobain Weber’in son 10 yılda 9 kat büyüdüğünü ve fabrika sayısının 1’den 6’ya çıktığını dile getiren Levent Gökçe;  personel sayısının da 3 kat arttığını belirtti.



Geri Dön