25 / 04 / 2024

Sak Irmağı Park projesinde sona geliniyor!

Sak Irmağı Park projesinde sona geliniyor!

“Sak Irmağı Park ve Yeşil Alan Düzenlemesi” projesi tüm hızıyla sürüyor. 5615 metrekare alan üzerine kurulacak olan ve içerisinde çocuk oyun alanları, pergole, amfi ve kafeteryanın hizmet vereceği projede tamamlanma aşamasına gelindi.




Alanya Belediyesi’nin Küçükhasbahçe Mahallesi Sak Irmağı kenarındaki yeşil alanda hayata geçireceği “Sak Irmağı Park ve Yeşil Alan Düzenlemesi” projesi tüm hızıyla sürüyor. Toplamda 5615 metrekare alan üzerine kurulacak olan ve içerisinde çocuk oyun alanları, pergole, oturma grupları, amfi ve kafeteryanın hizmet vereceği projede tamamlanma aşamasına gelindi.



SAK IRMAĞI KENARINA SOSYAL ALANLAR YAPILIYOR


Bitkilendirme çalışmalarının devam ettiği alanda, sert zemin çalışmaları, çevre duvarları, basketbol sahası, yürüyüş yolu, küçük amfinin betonarmesi, masa tenisleri, parkın girişinde çay ve kahve hizmeti verecek olan kafeteryanın inşaatı tamamlandı. Önümüzdeki günlerde ise oyun gurupları, yaşam boyu spor aletleri, pergolalar, engelli oyun grupları alana yerleştirilecek.



BAŞKAN YÜCEL:  “KISA SÜRE SONRA AÇILIŞINI YAPACAĞIZ”



Sak Irmağı Projesi ile bölgede çok önemli bir eksikliğin giderileceğini kaydeden Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, parkın çocuklarımız ve gençlerimiz için bir eğlence ve spor alanı, yaşlılarımız için de bir dinlenme alanı olacağı söyledi. Projede engelli çocuklarında unutulmadığını belirten Başkan Yücel, “Park projesinin içinde, basketbol sahası, masa tenisleri, ipli tırmanma oyun grubu, engelli oyun grubu, yaşam boyu spor alanı, amfi tiyatro, yürüyüş yolu, kafeterya, oturma alanları yer alıyor. Projenin park ve yeşil alan düzenlemesinin ötesinde; özellikle gençlerimizin sporla meşgul olmaları, insanların birbirleri ile kaynaşması açısından da önemli bir hizmet vereceğine inanıyorum. Çok kısa süre içerisinde halkımızın hizmetine sunmayı amaçlıyoruz. Şimdiden hayırlı olsun.” dedi.


Alanya Belediyesi


Geri Dön