18 / 04 / 2024

Sakarya Akyazı Karacasuyu projesinde son durum?

Sakarya Akyazı Karacasuyu projesinde son durum?

Akyazı Belediyesi ve DSİ tarafından ortaklaşa yürütülen Karacasuyu rekreasyon projesi çalışmaları hızla yürütülüyor. Toplamda 2,5 kilometre uzunluğundaki Karacasuyu projesi Akyazı’ya yeni bir renk ve yeni güzel bir görünüm sağlayacak



Karacasuyu içini ve kanalın etrafındaki yabani ot, diken gibi bitkileri temizleyerek ıslah edilmesi çalışmalarını sürdüren DSİ ekipleri ıslah çalışması yapılan yerlerin yan ve iç kısımlarına beton dökülmesi çalışmalarını tamamlayacakları belirtildi.

Karacasuyu projesi kapsamında Akyazı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından kanalının her iki yanına yürüyüş yolları, bisiklet yolları, araç yolları ve park alanları yapılacak. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Karacasuyu kanalı etrafında yapılacak yolun kenarlarına çocuk oyun grupları ve spor aletleri kurulumunu, Akyazı Belediyesi Marangoz atölyesi ise oturma bankları ve oturma grupları kurarak ıslah ve peyzaj çalışması ile çiçeklendirecek. Akyazı Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “Hava şartlarının elverdiği ölçüde aralıksız sürecek çalışmalarımız, Devlet Su İşleri tarafından da her hangi bir aksilik olmadığı takdirde 4 ay içerisinde biterek Karacasuyu Rekreasyon projesini tamamlamış olacağız” denildi.



Hürriyet 


Geri Dön