25 / 04 / 2024

Sakarya Erenler Belediyesi Tip Ev Projesiyle destek veriyor!

Sakarya Erenler Belediyesi Tip Ev Projesiyle destek veriyor!

Sakarya Erenler Belediyesi köyden mahalleye dönüşen bölgelerde ev yapmak isteyen vatandaşa 'Tip Ev Projesiyle destek verecek.



Sakarya Erenler Belediyesi köyden mahalleye dönüşen bölgelerde ev yapmak isteyen vatandaşa 'Tip Ev Projesiyle destek verecek. "Tip Ev" Projesi kapsamında imar planı bulunmayan Ekinli, Yazılı, Kayalar Reşitbey, Kayalar Memduhiye, Değirmendere ve Küçük Esence yerleşim bölgelerinde uygulanmak üzere 9 ayrı proje hazırlatan Ereneler Belediyesi, evini yenilemek isteyen vatandaşlara bu projeleri önerecek. 


Proje için ücret alınmayacak 

Tip Ev Projesi hakkında açıklamalarda bulunan Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk "Büyükşehir yasasıyla birlikte köyden mahalleye dönüşen ve imar planı olmayan yerleşim bölgelerinde uygulanmak üzere belediyemiz tarafından 9 değişik konut projesi hazırlandı. Arsalarına konut yapmak isteyen vatandaşlarımız, bu projeleri Belediyemizden ücretsiz olarak alabilecekler. Böylece vatandaşlarımız hem proje maliyeti ödemek zorunda kalmıyor hem de zamandan tasarruf ediyor" diye konuştu. 


Bütçeye göre alternatifler 

Dokuz değişik tasarımla hazırlanan tip ev projeleri, Tek katlı ve çift katlı dublex projeler olarak sunulacak. Tek katlı projeler; 60, 75, 100, 120, 125 metrekare, Çift katlı projeler ise 160, 165, 180 ve 190 metrekare olacak. Projelerden faydalanacak vatandaşlardan alınması gereken inşaat ruhsat harçları da alınmayacak. Haritacılık işlemleri, zemin etüdü ile beton ve demir raporları vatandaşlar tarafından yaptırılacak. 


İstenen Evraklar 

Tip proje ile inşaat izni almak isteyen kırsal mahalle sakinlerinin hazırlaması gereken evraklar ise "Tapu, Aplikasyon çapı, Yılına ait imar durumu, Mahalle muhtarından ikametgâh belgesi, Tip projeyi uygulayacağına dair noterden taahhütnameve mal sahibi kimlik fotokopisi. 

Yapı Sahibi müteahhitliğini kendi yapacağına dair Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden yetki belgesi" olarak sıralandı. 


Akşam Haberleri Gazetesi


Geri Dön