19 / 04 / 2024

Erenler Belediyesi'nde kentsel dönüşümün 1. aşaması başladı!

Erenler Belediyesi'nde kentsel dönüşümün 1. aşaması başladı!

Erenler Belediyesi'nin Yenimahalle ve Küpçüler Mahallesinde toplam 666 dönüm alanda gerçekleştireceği Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 1. Aşama olan mevcut durum tespit çalışmaları başladı. Çalışmalar 2,5 ayda tamamlanacak..



Erenler, Yenimahalle ve Küpçüler Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesinde 1. Aşama olan mevcut durum tespit çalışmaları başladı. Erenler Belediyesi'nin Yenimahalle ve Küpçüler Mahallesinde toplam 666 dönüm alanda gerçekleştireceği Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamındaki saha çalışmaları başladı. 


Alınan bilgilere göre, 2 Eylül tarihinde başlanan Kentsel Dönüşüm Projesinin ilk ayağı olan mevcut durum tespiti kapsamında proje alanı içerisindeki yapılaşmaların olduğu 48 hektarlık bölümde yer alan tüm yapı ve ağaçlara ilişkin ölçümler, gayrimenkul değerleme, hak sahipliği tespiti ve zemin etüdü çalışmalan 2,5 ay gibi kısa bir sürede tamamlanacak. 


DİNAMİZM KAZANACAK


 Erenler Belediye Başkam Cavit Öztürk konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Kentsel Dönüşümün mimari projeleri için alanda fiziksel ve sosyolojik veriler toplanmakta bu çalışmalann tamamlanmasıyla bu bölgede sağlıklı nesiller için sağlam mekânlar üretilecek. 

Sadece Erenlerin değil tüm Sakarya'nın dinamiklerini harekete geçirecek, şehrin ekonomisine ve istihdamına büyük katla sağlayacak bir proje gerçekleşecek. 


UYUMLU ÇALIŞMALAR 


Kentsel Dönüşüm Projemizi bir bütün olarak ele alıyoruz, Kurumlar ve birimler arası disiplinli ve uyumlu çalışmalanmızı şeffaf, katılıma ortak alal anlayışımız ile destekliyoruz. Kentsel Dönüşüm Projemizi gerçekleştirmede, yap yık modeli ile yerinde dönüşümü sağlamak, mevcut kültürel zenginlikleri korumak, sosyal dönüşümü desteklemek, tarihi ve kültürel mirası geleceğe taşımak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi. 


Yeni Şafak Ek


Geri Dön