19 / 04 / 2024

Sakarya Erenler'de kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor!

Sakarya Erenler'de kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor!

Küpçüler Mahallesi'nde başlatılan 1.etap Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında gerçekleştirilen programda Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, aklın ve bilimin önceliğinde güvenli ve estetik bir şehir inşa edeceklerini belirtti.



YOĞUN KATILIM

Küpçüler Mahallesi'nde başlatılan 1.etap Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında gerçekleştirilen programa ve Sosyal Politikalar Bakanı Doç. Dr. Ayşenur İslam, AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, Cumhurbaşkanlığı eski Genel Sekreteri ve AK Parti Sakarya Milletvekili Adayı Mustafa Şen, Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Büyükşehir Beledi Başkanı Zeki Toçoğlu, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, Sakarya Emniyet Müdürü Osman Babadağı, Jandarma Alay Komutanı Albay Ahmet Adnan Şimşiroğlu, AK Parti 1 Müdürü Mutlu Işıksu, SATSO başkanı Mahmut Kösemusul, Ak Parti ilçe yöneticileri, Sivil toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 


280 konut ve 2 ticaret merkezi

Küpçüler Mahallesinde başlayan 280 konut ve 2 ticaret merkezinin temel atma töreninde konuşan Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, projenin tamamlanması için çok çalıştıklarını ve sonuçlanmasından dolayı bahtiyarlığını belirterek, "Temel atma törenini gerçekleştirdiğimiz kentsel dönüşüm projesinde 4-5 yıldır vermiş olduğumuz hizmet mücadelesinin en önemli aşamasına gelmiş bulunmaktayız. Sizlerden aldığımız yetkiyle ve hayır dualarınızla Türkiye'ye, Sakarya'ya ve Erenler'e büyük eserler, büyük hizmetler kazandırmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz." dedi.


GÜVENLİ VE ESTETİK BİR ŞEHİR İNŞA EDECEĞİZ

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu protokolü selamlayarak konuşmasına başladı. Aklın ve bilimin öncülüğünde bir şehir inşa edeceklerini belirten Başkan Toçoğlu, "Bizim temel hedefimiz, geçmişte yaşadığımız acı tecrübelerden ders alarak, Sakarya'yı dünyanın en yaşanabilir kentlerinden biri haline getirmektir. Sakarya en acı felaketleri yaşamış bir kenttir. Sakaryamızın deprem kuşağında yer aldığını unutmayacağız ve deprem gerçeğiyle yaşamaya devam edeceğiz. Bunun neticesinde aklın ve bilimin önceliğinde güvenli ve estetik bir şehir inşa etmeye devam edeceğiz. Bu şehrin insanlarına aynı acıları yaşatmamak için elimizden geleni elimizden geleni yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu anlayış doğrultusunda Erenlerimizde Türkiye'nin en kaplamlı kentsel dönüşümlerimizden birinin temelini atıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu. 



ONLAR KONUŞUR BİZ YAPARIZ

Programın son konuşmasını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam gerçekleştirdi. Ak Parti hükümetlerinin hizmetlerinden bahseden İslam, "Ak Parti iktidara geldiğinde 10 yaşında olan çocuklar şu anda 23 yaşında genç bireyler oldular. Sanıyorlar ki bu ülkede 13 yıl önce de herşey aynıydı.Ancak AK Parti her alanda atılımlar gerçekleştirdi. Yapılmaz denenleri yaptı. Bu kentsel dönüşüm projesi ile de tekrar kanıtlamış olduk; Onlar konuşur, Biz Yaparız! Bu anlattıklarım ancak yapılan hizmetlerin özetinin özetinin özeti olabilir." ifadelerini kullandı.


Sakarya Halk Gazetesi


Geri Dön