20 / 04 / 2024

Sakarya Erenler'de kentsel dönüşüm kapsamında 1850 konut inşa edilecek!

Sakarya Erenler'de kentsel dönüşüm kapsamında 1850 konut inşa edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Sakarya Erenler Belediyesi arasında imzalanan protokolle, kentsel dönüşüm kapsamında ilçede 1850 konut üretilecek. Proje alanı 35,80 hektarlık 1. Proje Alanı ve 12,40 hektarlık 2. Proje Alanından oluşuyor...




Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Sakarya Erenler Belediyesi arasında imzalanan protokolle, ilçede kentsel dönüşüm kapsamında bin 850 konut inşa edilecek. 


Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, çalışmayla toplam 48,2 hektarlık 2 proje alanında bin 97 konutun dönüşümü sağlanacak. 846 hak sahibinin bulunduğu bölgede, yerinde dönüşüm uygulanacak. 


Etap etap uygulanacak projede, bin 850 konut üretilecek. Hak sahipleri evlerinden çıkmadan rezerv alanda konut üretimine başlanacak.  


Projede, 93 ile 145 metrekare arasında 9 farklı daire ve 4 farklı müstakil konut yapılacak. Bölge, sosyal donatı ve kültür tesisleri, spor tesisleri, yeşil alanlar ve ticari ünitelerle Sakarya'nın önemli merkezlerinden olacak. 


Projenin merkezini oluşturan yaya yolu, külliyeyle başlayacak. Devamında, kongre merkeziyle sosyal faaliyetler desteklenecek. Ayrıca alanda 400 ticaret ve ofis birimi üretilecek. 


Ulaşım altyapısının geliştirileceği proje kapsamında, 325 araç kapasiteli kapalı otopark da yapılacak. 


İkinci proje alanının merkezinde, vatandaşın kültürel faaliyetlerini sürdürebileceği, meslek öğrenebileceği halk eğitim merkezi yapılacak. Merkezin hemen önünde konser, düğün gibi sosyal aktivitelerin yapılabileceği meydan oluşturulacak. 


Romanlara konut 


Romen Mahallesi sakinleri için ise ikinci proje alanının güneyinde 2 ve 3 katlı 204 müstakil konut üretilecek.  


Konutlar, Roman vatandaşların kültürel zenginliklerine hitap edecek şekilde tasarlandı. Alanda, projeyle hem güvenli yaşam alanı oluşturulması hem de yaşam kalitesinin yükseltilmesi sağlanacak. 


Birinci etapta mülkiyet devirleri başladı 


Toplam 280 konut ve 2 ticaret biriminin üretileceği birinci etapta yaşayan hak sahipleriyle, muvafakat senetleri imzalandı. Bu alanda, mülkiyet devirleri başladı. 


İnşa edilecek konutların tüm mimarlık mühendislik ve altyapı projeleri tamamlandı. Konutların tamamı, deprem emniyeti sağlanarak yapılacak. 




Dünya




Geri Dön