25 / 04 / 2024

Sakarya Erenler'de kentsel dönüşümün temeli atıldı!

Sakarya Erenler'de kentsel dönüşümün temeli atıldı!

Sakarya Erenler Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni gerçekleşti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Hükümetin TOKİ ve yerel yönetimlerin iş birliğiyle toplu konutta devrim gerçekleştirdiğini belirtti.



İslam, Erenler Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada, 2008 yılında ağaçlandırma seferberliği ilan ettiklerini, Türkiye'nin orman varlığını 217 milyon dekara çıkardıklarını anlatarak, "Beş yılda 2 milyon 430 bin hektar ağaçlandırma çalışması yaptık. Ağaçlandırmada dünyada ilk üçe girdik. Bugüne kadar 3 milyar 250 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Bizden önce hiç kent ormanı yoktu. 127 kent ormanı oluşturduk, 227 bal ormanı kurduk. 2011'de sağlıklı kentleşme ve çevre politikası için Çevre ve Şehircilik Bakanlığını kurduk" diye konuştu.


Çevre koruma, kirliliği giderme, ağaçlandırma, yenilenebilir enerji ve tarım topraklarının korunması konusunda önemli adımlar attıklarını vurgulayan İslam, sera gazı salınımının kısıtlanması ve biyolojik çeşitliliğinin korunmasına yönelik projelere öncelik verdiklerini ifade etti. İslam, Özel Çevre Koruma Bölgesi sayısını 16'ya, Milli Park sayısını 40'a, Tabiat Parkı sayısını 192'ye ve korunan alan sayısını bin 760'a yükselttiklerini kaydetti.


İslam, kentsel dönüşümleri yapmaya başladıklarını, Türkiye'yi yeni, modern ve estetik yapılarla buluşturduklarını söyledi. Gecekondu kavramına son verdiklerini dile getiren İslam, "Vatandaşlarımızın kira öder gibi ev sahibi olmasını sağladık.  TOKİ  ve yerel yönetimler iş birliğiyle toplu konutta devrim gerçekleştirdik. 81 ilimize 634 bin 187 yeni konut yaptık. Kentsel dönüşüme teşvik uyguladık. Kira yardımı, proje giderleri, yıkım giderleri için 1 milyar 138 milyon lira kaynak aktardık. Hedefimiz 2023 yılında 6,5 milyon konutun dönüşümünü tamamlamak" değerlendirmesinde bulundu.


'Yaptıklarımız bundan sonra yapacaklarımızın teminatıdır' ifadesini kullanan İslam, çalışmaya devam edeceklerini vurguladı. 


Bakan İslam, "Yine sizlerin huzurunda yeniden, aynı biçimde, aynı süratle, aynı güçle, aynı şevkle ve aynı inançla çalışmaya devam edeceğimizi tekrarlıyoruz bunun sözünü veriyoruz. İlk defa AK Parti Hükümetleri Türkiye'yi sosyal belediyecilikle tanıştırdı. Çevresinden sorumlu belediyecilik anlayışını getirdi. Kendi bulunduğu şehrin tüm sorunlarını çözmeye adanmış bir belediyecilik anlayışı. Bugün de burada bu belediyecilik anlayışının sonucunu sizinle paylaşmak için toplanmış bulunuyoruz" dedi. 


İslam'n konuşmasının ardından temsili temel atma töreni gerçekleştirildi. 


Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Bakan İslam'a tören sırasında bir tablo hediye etti.


AA


Geri Dön