16 / 04 / 2024

Sakarya Erenler'deki dönüşümde 280 konut tamamlandı!

Sakarya Erenler'deki dönüşümde 280 konut tamamlandı!

Sakarya Erenler'deki kentsel dönüşüm projesi kapsamında 666 dönüm alana inşa edilecek 4 bin konuttan 280 dairenin inşaatının tamamlanmasıyla hak sahipleri dairelerine yerleşmeye başladı.



Sakarya Erenler ilçesinde yaklaşık 44 dönüm üzerine inşa edilen, içinde ticaret merkezi, spor salonu, sosyal alan ve oyun parkının da bulunduğu projenin 280 konutluk birinci etabı tamamlandı. 93 metrekareyle 139 metrekare arasında değişen, 2+1 ve 3+1 şeklinde inşa edilen dairelere oturmaya başlayan hak sahipleri, konutlardan memnun kaldı. 


Çevre düzenleme çalışmaları ve sosyal yaşam alanlarıyla adeta huzur bulan konut sahipleri, diğer etapların da bir an tamamlanmasını bekliyor. 


Proje kapsamında 34 dönüm alan üzerinde dubleks ve tripleks olarak inşa edilecek 144 konutluk dairelerin de ihalesi gerçekleşti. Küpçüler Mahallesi'nde yapımına başlanan 144 konutun, bu yıl sonunda hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor.


- "Türkiye'ye örnek bir çalışma oldu" 


Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Mayıs 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren kentsel dönüşüm çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.


Proje kapsamında 280 konutun hak sahiplerine teslim edildiğini belirten Öztürk, "Şu anda oturumlar başladı. Kış sezonundan dolayı tam doluluk henüz yok. 25 Nisan tarihi itibarıyla 121 konutumuzun daha satışını yapacağız. Dolayısıyla olağanüstü bir şey olmazsa Ramazan Bayramı itibarıyla buralarda tam bir doluluk ve şenlik oluşacak." diye konuştu. 


Öztürk, işin başından beri vatandaşlarla birebir görüşerek bu noktaya geldiklerine işaret ederek, hiç kimseyi kırmadan, sıkıntı vermeden çalışmaları yürüttüklerini kaydetti.


Kentsel dönüşümün çok kolay bir iş olmadığını vurgulayan Öztürk, şöyle devam etti:


"Allah'a şükürler olsun ki, burada 280 konut yaptığımızda vatandaşın yüzde 100 muvaffakatı vardı. Kentsel dönüşümü, Türkiye'de belediyeler açısından ilk başlatan elhamdülillah biziz. Resmi Gazete'de yayınlanan ilk kentsel dönüşüm projesiydi bu. Sadece Sakarya'ya değil, Türkiye'ye de örnek bir çalışma oldu. İlgili bakanlığımız da zaten bu çalışmayı başlatan veya başlatacak olan belediyeleri, aldığımız yolun başarılı olmasından dolayı genelde bize yönlendiriyor. İyi bir süreç geçirdik."


Başkan Öztürk, 66,6 hektarlık alanı kentsel dönüşüm alanı ilan ettiklerini söyledi.


Çalışmaların bu doğrultuda sürdüğünü dile getiren Öztürk, "Şu an 280 konutumuz bitti. 144 konutun yapımı devam ediyor. Diğer etapların da birçoğu ihale aşamasında. Erenler'de bu kentsel dönüşüm sonuna kadar devam edecek inşallah. Öncelikli hedefimiz, 666 dönümü bitirmek." dedi.


Öztürk, en büyük ideallerinden birinin de ilçedeki 6 küçük sanayi sitesini dönüştürmek olduğunu vurguladı.


İkinci etap çalışmalarının da hız kesmeden devam ettiğini aktaran Öztürk, "Allah nasip ederse verilen sürenin daha da önünde, normalde buranın 14 ay süresi var ama büyük ihtimalle 2017 yılı sonu itibarıyla bu konutlar bitmiş olacak. Buradaki konutları biz iki ve üç katlı dubleks ve tripleks olarak yaptık. Her binanın girişi tek kapıdandır. İkinci bir özelliği de hemen karşımızda Sakarya'ya gelecek yeni üniversitenin burada kurulacak olması. Dolayısıyla buranın değeri bambaşka oluyor. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum." 


- "Nefes alabileceğimiz bir yer oldu"


Yapımı tamamlanan birinci etap kentsel dönüşüm konutlarında oturmaya başlayan Erenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Koray Oktay Özten, yaklaşık 3 aydır burada yaşadığını belirterek, "Soğuk kış aylarında inşaat halinde geçmemize rağmen her şey çok güzel. Memnunuz, yapanlardan Allah razı olsun. Spor tesisleri, çocuk alanları, akşamları ailecek oturacağımız kamelyalar var. Yapanların eline sağlık. Çok mutluyuz." diye konuştu.


Hak sahiplerinden Ayhan Ersoy da konutlardan ailecek çok memnun kaldıklarını ifade ederek, "Tek sıkıntımız, herkesin henüz gelmemesi. Onun dışında bir problemimiz yok. Çocuk oyun alanları, çocuklarımız için oldukça faydalı. Çevre yeşillendirme oldukça güzel." dedi.


Türkiye'de uygulanan ilk kentsel dönüşüm projesi olduğunu, bu yüzden şanslı olduklarını vurgulayan Ersoy, Belediye Başkanı Cavit Öztürk ve ekibine teşekkür etti.


Projenin Erenler için büyük bir kazanç olduğunu aktaran Ersoy, "Çoktan yapılması gereken bir şeydi çünkü deprem kuşağında olan bir ülke, özellikle Adapazarı. Biraz da çarpık kentleşmenin düzelmesi, şehir ve yaşam kalitesinin artması açısından kentsel dönüşümün çok büyük fayda sağlayacağını düşünüyorum. Yapıldığını gösterdiler, demek ki yapılabiliyormuş, bundan sonra da örnek olacaktır." ifadelerini kullandı.


Erenler ilçesinin önceden nefes alınacak bir yer olmadığını, bu projeyle çok daha güzel hale geldiğini belirten İbrahim Tepe ise bütün beklentilerinin hemen hemen karşılandığını aktardı.


Sosyal alanların, parkların, ailelerin, çocukların rahatlıkla oturabileceği, nefes alabileceği bir yer olduğunu anlatan Tepe, "İhtiyaç vardı, iyi oldu. Emin olun, şu an nefes alabiliyoruz. Otoparkından yaşam alanına kadar her şey örnek oldu. Diğer etapların da bir an önce bitirilmesini istiyorum." diye konuştu. 


Selami Arsey de kentsel dönüşümün çok güzel olduğunu belirterek, "İlk daireyi alan kişilerden biri benim. Güzel bir proje, sonuna kadar destekliyoruz. Diğer etapları da bekliyoruz inşallah. Sosyal faaliyetlerinin çok oluşu, bizim için daha güzel. Hizmetlerden memnunuz, inşallah daha da iyi olacak." dedi.


AA


Geri Dön