25 / 04 / 2024

Sakarya Erenler'e bin yataklı hastane mi yapılacak?

Sakarya Erenler'e bin yataklı hastane mi yapılacak?

Erenler Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplantısı’nda konuşan Başkan Mustafa Kaytaz, “Bin yataklı hastanenin ilçemizde yükselmesi hususunda Erenler Belediye Başkanımız Cavit Öztürk’ü sonuna kadar destekliyoruz” dedi.



Erenler Kent Konseyi Yürütme Kurulu, Erenler Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kaytaz’ın yönetiminde olağan toplantısını gerçekleştirdi. Konseyin olağan yürütme kurulu toplantısında, bin yataklı hastane ile ilgili değerlendirmede bulunan Kaytaz: “Sakarya’mıza yapılması planlanan bu hastanenin ilçemizde yükselmesi hususunda Erenler Belediye Başkanımız Cavit Öztürk’ü sonuna kadar destekliyoruz. Hastanenin Erenler’e yapılmasının başlıca sebepleri arasında ulaşım var. İlçemiz Sakarya’nın göbeğinde yer alıyor. Kuzey ilçeleri Karasu, Kocaali, Kaynarca, Ferizli ve Söğütlü güneyde, merkezde ve doğuda olan tüm ilçelerimize uzak. İstanbul-Ankara otoyol çıkışına yakın olmakla birlikte yine İstanbul-Ankara D-100 yolu ilçemizin ortasından geçiyor” diye konuştu. 


Kaytaz, “Bir diğer husus nüfus. 1 milyonluk Sakarya’nın yüzde 10’unu oluşturuyoruz. Kentsel dönüşüm gibi büyük bir proje ile ilçenin yeniden inşa edilmesi de yapılması planlanan hastanenin ilçemize gelmesi yönünde önemli bir etken olarak göze çarpıyor. Ayrıca Erenler Belediye Başkanımız Cavit Öztürk, hastanenin yapımı için birkaç alternatifi olan arazileri de istenirse gösterebileceklerini açıkça söyledi. Bu hususlar doğrultusunda hastanenin Erenler’e yapılması, son derece isabetli bir karar olacaktır” dedi. Bir takım fitne unsurunun, hastane konusu üzerinden algı oluşturduğunun altını çizen Mustafa Kaytaz, “Bu konuda şehrimizde hiç kimsenin bir takım provakatif söylemlere girmemesi şehrimizin geleceği ve yönetimi açısından faydalı olacaktır. Hepimiz biliyoruz ki bu tarz nifak tohumlarının zararını yine Sakaryalı hemşehrilerimiz çekecektir” diyerek açıklamasını sonlandırdı.


Sakarya Yenigün


Geri Dön