29 / 03 / 2024

Sakarya Erenler’in geleceğine 25 milyonluk montaj!

Sakarya Erenler’in geleceğine 25 milyonluk montaj!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Erenler’in tüm içmesuyu altyapısını yenileyecek projede yaklaşık 300 kilometrelik içmesuyu hattının ilk montaj töreni gerçekleştirildi.




Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Erenler’in tüm içmesuyu altyapısını yenileyecek projede yaklaşık 300 kilometrelik içmesuyu hattının ilk montaj töreni gerçekleştirildi. Erenler Belediyesi hizmet binasının hemen yanında kurulan özel platformda gerçekleştirilen törene Başkan Zeki Toçoğlu’nun yanı sıra, Ak Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen, Ak Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, ilçe belediye başkanları, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, ilçe başkanları, muhtarlar, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.


Son Teknoloji Şebeke Sistemi

Programın açılış konuşmasında projenin su yönetimi anlamında teknolojinin geldiği son noktayı temsil ettiğini ifade eden SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Kurum olarak suya su gibi para harcamaya devam ediyoruz. Şimdi de kayıp kaçak oranını dünya standartlarına indirmek amacıyla Erenler ilçemizde önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz. 1999 depreminden sonra Erenler altyapısı ele alınırken kanalizasyon yapılmış fakat içmesuyu anlamında bir adım atılmamış. Bu nedenle bugün hayata geçireceğimiz proje hem kayıp kaçak oranı hem de suyun kalitesi açısından önemli bir yatırım. Yeni geliştirdiğimiz proje su yönetiminin geldiği son noktaya göre dizayn edildi. Ayrıca proje kapsamında bugüne dek Erenler’de hiç ele alınmayan yağmursuyu sorununa da el atıyoruz. Kanalizasyon anlamında yenilenmesi gereken yerlere de ilaveler yapacağız. Erenleri altyapı bakımından sorunsuz bir hale getireceğiz. Su için ne kadar yatırım yapılsa, emek harcansa azdır” ifadelerini kullandı.


 


Tüm Mahallelere Yeni Hat

Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk ise, “2004 yılında göreve geldiğimizde ilçemizin gelişimi için elimizden geleni yapmaya başladık.  Türkiye’nin en önemli kentsel dönüşüm hareketini yine Erenler ilçemizde başlattık. Bugün start verilecek olan içmesuyu projesi ile Erenler’in tüm mahallerinin içmesuyu altyapısı yenilenecek. Ancak vatandaşlarımızın bu çalışmalardan etkilememesi adına SASKİ ile işbirliği içerisinde çalışılarak proje etaplar halinde ilerleyecek. Ben böyle bir projeyi Erenler’de hayata geçirdikleri için Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na ve SASKİ Genel Müdürümüz Rüstem Keleş’e teşekkür ediyorum. Bugün temelini atacağımız içmesuyu yatırımının Erenler için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.


Kaliteli İçmesuyu

Suyun kalitesinin insan ömrü için hayati bir önemi olduğunu dile getiren Ak Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen, “15 Temmuz kalkışmasından sonra halkımızın gösterdiği bu büyük direnişin ve bu belayı defedişimizin ardından yöneticiler olarak bize çok daha büyük sorumluluklar düşüyor. Daha çok çalışarak bu aziz milletimize, değerli halkımıza borcumuzu ifa etmemiz gerekiyor. Çok şükür Sakarya’yı yönetenler bu bilinçle son bir ay içerisinde Karasu ve Kocaali’de ardından Ferizli ve Söğütlü, şimdi de Erenler’de büyük projeleri hayata geçiriyorlar. Özellikle SASKİ bu büyük yatırımlarla vatandaşlarımıza sadece su ulaştırmıyor; onlara sağlıklı ve kaliteli su içme imkanı sunuyor. Ortaçağda insan ömrü ortalama 37 yıldı. İnsan ömrünün uzamasını sağlayan en önemli hususlardan bir tanesi onlara sunulabilen sağlıklı içmesuyudur. Ben SASKİ’nin bu hizmetleri için Büyükşehir Belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.


Dünya Standartlarında

Başkan Toçoğlu, “Geçen hafta Karasu’da içmesuyu hattının ilk kaynağını yaptık. Ardından Ferizli ve Söğütlü kanalizasyon hattı inşaatına başladık. Bugünde burada şehrimizin en güzel ilçelerinden biri olan Erenler’in altyapı geleceğine yön verecek, örnek bir projenin temelini atacağız. Gelişen Erenler’i sağlam altyapı ile buluşturmak için 25 milyonluk bir projeyi başlatıyoruz. Bu dev yatırım kapsamında 1999 depreminde zarar gören ve eskiyen tüm içmesuyu hatlarını yenileyeceğiz. Bölgeye yaklaşık 300 kilometrelik yeni içmesuyu hattı döşeyeceğiz. Ayrıca bölgeye örnek bir proje olan akıllı şebeke sistemi kuracağız. Bu sistem ile kaçaklar ve arızalar anında tespit edilerek, bu konulara hızlı bir şekilde müdahale edilebilecek. Projeyle dünya standartlarında bir şebeke sistemine kavuşmuş olacağız. Projemizin Erenler ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.


Geleceğe Yön Veriyoruz

Toçoğlu, “Erenler’de bundan önce yaptıklarımız bundan sonra yapacaklarımızın adeta teminatıdır. Erenler bizim için her daim bir hassasiyet alanı olmuştur. İlçemizde daha önce birçok önemli projeyi vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Duble yollar ve kavşaklar, şehrimizin taşımacılık sektörünün kalbi olan Tır-Kamyon ve Nakliyeciler Sitesi, sentetik sahalar. Bilindiği üzere enerji üretiminde şehrimizin merkez üssü olan HES ve şehri nehirle buluşturan Sakaryapark Erenler ilçemizde. Şimdide Erenler’in tüm içmesuyu altyapısını yeniliyoruz. İşte tüm bunlar Erenler’de yaşayan hemşerilerimizle ortaya koyduğumuz birlikteliğin serencamı olan hizmetlerdir. Şüpheniz olmasın, biz Erenler için, Sakarya için üretmeye devam edeceğiz” dedi. Açılış konuşmalarının ardından 300 kilometrelik içmesuyu hattının ilk montajı gerçekleştirildi. 





Sakarya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön